Živé bylinky-pečená zelenina s náznakem rozmarýnu

2024-06-13
Vibrant Herb-Roasted Vegetables with a Hint of Rosemary

Vibrantní bylinkami pečená zelenina s náznakem rozmarýnu

Tento úchvatný pokrm spojuje zemité chutě kořenové zeleniny a aromatický dotek čerstvých bylin, čímž se stává perfektní přílohou k jakémukoli jídlu. Bylinkami pečená zelenina nejen chutná skvěle, ale je také neuvěřitelně zdravá, přidávajíc barevný a výživný prvek na váš obědový stůl. Rozmarýn do zeleniny vkládá nádhernou vůni, takže každé sousto je lahodným zážitkem.

Ingredience:
– 3 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kousky
– 2 pastináky, oloupané a nakrájené na kousky
– 1 velký batát, oloupaný a nakrájený na kousky
– 1 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na proužky
– 2 hrnky růžiček květáku, rozpůlené
– 4 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
– 1 lžička sušeného tymiánu
– Sůl a černý pepř podle chuti
– ½ lžičky papriky
– 2 lžíce balzamikového octa (nepovinné)

Postup:
1. Předehřejte si troubu na 220°C. Vysteďte velký plech pečicím papírem nebo jej lehce potřete olivovým olejem.
2. V misce smíchejte mrkev, pastináky, batát, červenou papriku a růžičky květáku. Přidejte nadrobno nakrájený česnek.
3. V malé misce smíchejte olivový olej, čerstvý rozmarýn, sušený tymián, sůl, černý pepř a papriku. Tuto směs nasypte přes zeleninu a promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně obalena.
4. Rozetřete zeleninu v jedné vrstvě na připraveném plechu. Ujistěte se, že nejsou přeplněné.
5. Pečte zeleninu v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud není měkká a mírně karamelizovaná, při pečení jednou promíchejte.
6. Pokud si přejete, pokapejte pečenou zeleninu balzamikovým octem pro přidanou sladkost a kyselost.
7. Podávejte zeleninu teplou jako přílohu k oblíbenému hlavnímu chodu a užijte si vibrantních chutí a barev této bylinkami provoněné lahůdky.

One Pan Roasted Vegetables - Super Easy Bake and forget!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Savory Vietnamese Vermicelli Salad with Refreshing Herbs and Tangy Dressing

Osvěžující vietnamský salát s rýžovými nudlemi, bylinkami a pikantní omáčkou

Osvěžující vietnamský salát s rýžovými nudlemi, bylinkami a kyselou omáčkou
Mmmmm Ultimate Mushroom Risotto

Ultimativní houbové risotto Mmmmm

Nejlepší krémový hřibový risotto Mmmmm Ponořte se do krémového, chutného