Lively Vegetable Stir-Fry with Vibrant Rice

Živě Barevné zeleninové smažené se živou rýží

Tento pokrm je barevné a výživné smažené jídlo vyrobené z množství čerstvých zeleninových ingrediencí a podávané s dokonale uvařenou rýží. Svěží barvy a chutě evokují pocit zábavy a zdravé stravy, což z něj činí skvělou možnost pro rychlou večeři nebo oblíbenou přípravu jídel.

Popis:
Naše Živě Barevné zeleninové smažené se živou rýží je lahodné a zdravé jídlo, které je nejen rychlé na přípravu, ale také chutné. Tento pokrm kombinuje svěžest zahradní zeleniny s uspokojivým kousnutím rýže, vše spojeno lehkou a lahodnou omáčkou. Skvělý recept na týdenní večeře nebo pro ty, kdo se chtějí stravovat zdravě, aniž by jižní některé chutě.

Ingredience:

  • 1 šálek jasmínové rýže
  • 2 šálky vody
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 kousek zázvoru (asi 2.5 cm), nastrouhaný
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 žlutá paprika, nakrájená
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 šálek brokolice
  • 1 mrkev, nakrájená na tenké plátky
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička kukuřičného škrobu rozpuštěného ve 1 lžíci vody
  • 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
  • 1 lžíce sezamových semínek

Postup:

  1. Začněte vařením rýže. Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte jasmínovou rýži, snižte teplotu na minimum, přiklopte a povařte asi 18 minut, nebo dokud se voda nevsákne a rýže není měkká. Sunděte z tepla a nechte zhruba 5 minut odstát, přikryté, než ji vidličkou nadzvednete.
  2. Zatímco se vaří rýže, ohřejte ve velké pánvi nebo woku rostlinný olej na středně vysokou teplotu. Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor a osmahněte je asi 1 minutu, dokud nezačnou vonět.
  3. Přidejte do pánve červenou papriku, žlutou papriku, cuketu, brokolici a mrkev. Zahřívejte zeleninu asi 5-7 minut, nebo dokud není ještě křupavá.
  4. V malé míse smíchejte dohromady sójovou omáčku, hoisin omáčku, sezamový olej a roztok z kukuřičného škrobu. Tu chutnou omáčku zalijte zeleninu v pánvi, míchejte, aby byla rovnoměrně obalená. Vařte dalších 2-3 minuty, nebo dokud omáčka nezhoustne.
  5. Smaženou zeleninu podávejte s uvařenou rýží. Ozdobte plátky jarní cibulky a sezamovými semínky pro extra křupavost a výbuch chutí.

Užijte si toto živé, barevné a zdravé jídlo, které bude přetékat chutěmi a texturami!

The source of the article is from the blog macholevante.com