Živá zeleninová minestrone polévka: Sytá směs sezónní zeleniny a lahodných chutí

2024-06-19
Vibrant Vegetable Minestrone Soup: A Hearty Medley of Seasonal Vegetables and Savory Flavors

Vibrující zeleninová polévka minestrone: Srdcová směs sezónní zeleniny a kořenitých chutí

Tato svěží zeleninová polévka minestrone je lahodný, srdcový a výživný pokrm ideální na každou roční dobu. Plná různorodých čerstvých zelenin, fazolí a těstovin v lahodné rajčatové vývaru, tento klasický italský pokrm je zdravý a sytý. Ideální na oběd nebo večeři, tato polévka přináší širokou škálu chutí, poskytující pohodlí a výživu v každé lžíci.

Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 žlutá cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek zelených fazolí (nakrájených na 2,5 cm kousky)
– 1 plechovka (14,5 unce) nasekaných rajčat
– 4 hrnky zeleninového vývaru
– 1 plechovka (15 unce) bílých fazolí cannellini, sceděná a opláchnutá
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 hrnek malých těstovin (např. ditalini nebo lokální těstoviny)
– 2 hrnky čerstvého špenátu, nasekaného
– 1/4 hrnku čerstvé petržele, nasekané (volitelné)
– Na servírování nastrouhaný parmazán (volitelné)

Postup:

1. Olivový olej zahřejte na velkém hrnci při středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud není sklenitá, asi 5 minut.
2. Zamíchejte česnek, mrkev a celer a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
3. Do hrnce přidejte nakrájenou cuketu, žlutou cuketu a zelené fazole. Dobře zamíchejte a vařte dalších 5 minut.
4. Nalijte nasekaná rajčata a zeleninový vývar. Přiveďte směs k varu.
5. Ztlumte oheň na minimum, přidejte bílé fazole cannellini, oregáno, tymián, bazalk, sůl a pepř. Nechte polévku 20-25 minut povařit, aby se chutě spojily.
6. Přidejte těstoviny a vařte do al dente stavu podle pokynů na obalu (obvykle asi 8-10 minut).
7. Zamíchejte nasekaný špenát a vařte, dokud lehce nezvadne, asi 2 minuty.
8. Ochutnejte polévku a případně doplňte koření solí a pepřem, pokud je potřeba.
9. Podávejte horké, ozdobené čerstvou petrželí a nastrouhaným parmazánem podle chuti.

Tato zdravá a srdcová polévka minestrone se jistě stane oblíbenou ve vaší kuchyni, nabízí lahodnou směs chutí a živin v každé misce.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Feijoada: A Traditional Brazilian Black Bean Stew with Rich Flavors and History

Feijoada: Tradiční brazilská černá fazolová polévka s bohatými chutěmi a historií

Feijoada: Tradiční brazilský fazolový guláš s bohatými chutěmi a historií
Jajangmyeon: Korean Black Bean Noodles Extravaganza

Jajangmyeon: Korejská nudlová smršť z černých fazolí

Jajangmyeon: Korejské nudle se černými fazolemi Jajangmyeon jsou lahodná korejsko-čínská