Zhoug: Žhavá jemenská bylinková omáčka praskající čerstvým žárem

2024-06-23
Zhoug: A Fiery Yemeni Herb Sauce Bursting with Fresh Heat

Zhoug: Ohnivá jemenská bylinková omáčka s čerstvým horkem

Zhoug je živá, pikantní bylinková omáčka pocházející z Jemenu a široce oblíbená po celém Středním východě. Jejími hlavními složkami jsou čerstvá koriandr, petržel a silná směs koření, díky čemuž je ideálním dochucovadlem, které dodá jídlu explozi chuti – ať už jde o grilované maso, pečenou zeleninu nebo dokonce jako pomazánka na sendvičích. Tato zelená omáčka dokonale kombinuje svou pikantnost a bylinkové tóny.

Suroviny:
– 1 hrnek čerstvých lístků koriandru
– 1 hrnek čerstvých lístků petržele
– 2-3 zelené chilli papričky (upravte množství podle své chuti)
– 4 stroužky česneku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/4 lžičky mletého kardamomu
– 1/2 lžičky mořské soli
– 1/4 hrnku olivového oleje
– 2 lžíce čerstvé citronové šťávy

Postup:
1. Příprava bylin: Grubě nasekejte lístky koriandru a petržele. Odstraňte hrubé stonky, ale drobné, jemné stonky mohou zůstat.

2. Zpracování surovin: Nasypte nasekané bylinky, zelené chilli papričky (se semínky pro extra pálivost, vysemlete pro mírnější omáčku) a stroužky česneku do mixéru. Rozmixujte na jemno.

3. Přidání koření: Přidejte mletý kmín, mletý koriandr, mletý kardamom a mořskou sůl do mixéru.

4. Přidání tekutin: Při mixování postupně přilijte olivový olej a citronovou šťávu. Pokračujte v mixování, dokud nedosáhnete hladké konzistence podobné pestu.

5. Ochutnání a úpravy: Ochutnejte Zhoug a podle potřeby upravte dochucení. Můžete přidat více soli, citronové šťávy nebo dokonce další chilli, pokud si přejete více pálivosti.

6. Uchování a konzumace: Přelijte Zhoug do čisté skleněné nádoby nebo nádoby s uzávěrem. Můžete ji uchovávat v lednici až týden.

Podávejte Zhoug jako přílohu k grilovanému masu, pečené zelenině nebo jako pikantní přídavek k plackám a sendvičům. Užijte si ohnivé, čerstvé chutě této úžasné jemenské omáčky!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delightfully Warm Turkey & Wild Rice Stew

Behemně teplý krůtí a divoký rýžový guláš

Vlahátka teplá krůtí polévka s divokou rýží Tato sytá a
Double Baked Cheddar and Broccoli Casserole

Dvojitě pečená zapékaná brokolice s cheddarem

Dvojitě pečený kaserol s cheddarem a brokolicí Ponořte se do