Zhajiangmian radost: slané čínské nudle s vepřovým masem a fermentovanou fazolovou pastou

2024-08-07
Zhajiangmian Delight: Savory Chinese Noodles with Pork and Fermented Bean Paste

Rozkošný Zhajiangmian: Sýté čínské nudle s vepřovým masem a fermentovanou fazolovou pastou

Zhajiangmian je lahodné čínské nudlové jídlo známé pro své bohaté chutě a syté ingredience. Jídlo získalo své jméno od zhajiang, což odkazuje na restovanou omáčku vyrobenou z fermentované sójové pasty a mian, což znamená „nudle“. Kombinace těchto složek vytváří uspokojivé a lahodné jídlo, které si může vychutnat každý, kdo má rád sytá, sýta jídla.

Ingredience:
Nudle:
– 400 g čerstvých pšeničných nudlí nebo sušených špaget

Masová omáčka:
– 300 g mletého vepřového masa
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 3 lžíce sladké fazolové pasty (Tianmianjiang)
– 2 lžíce sójové pasty (nebo miso)
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžička cukru
– 50 ml vody

Přílohy:
– 1 okurka, na julienny
– 2 jarní cibulky, na tenké plátky
– 1 mrkev, na julienny
– Sójové výhonky (volitelné)

Postup:

1. Uvařte nudle
– Přiveďte velký hrnec vody k varu a uvařte nudle podle pokynů na obalu. Jakmile jsou uvařené, odsajte je a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Odložte.

2. Připravte masovou omáčku
– Na velké pánvi nebo woku zahřejte rostlinný olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, míchejte, dokud nezačnou vonět a nezestřihnou.
– Mleté vepřové maso přidejte do pánve a lopatkou rozbijte. Vařte, dokud maso není zhnědlé a zcela uvařené.

3. Připravte Zhajiang omáčku
– Do pánve přidejte sladkou fazolovou pastu, sójovou pastu, sójovou omáčku a cukr. Důkladně promíchejte.
– Přilijte vodu a nechte směs provařit. Nechte vařit asi 5-7 minut, občas míchejte, dokud se omáčka nezahustí.

4. Seďte jídlo
– Uvařené nudle rozdělte do misek. Na nudle nasypte masovou omáčku hojně.
– Každou misku ozdobte nakrájenou okurkou, jarní cibulkou, mrkví a sójovými výhonky, pokud používáte.

5. Podávejte
– Zhajiangmian podávejte okamžitě a dovolte všem, aby si před jídlem nudle smíchali se omáčkou a přílohami.

Užijte si své syté a uspokojivé Zhajiangmian! Toto jídlo skvěle ladí s kyselými nakládanými zeleninami nebo lehkou polévkou.

Zha Jiang Mian (Taiwanese Cuisine from Xi Men Jie 西门街) [4K Video]

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Shepherd’s Pie with Savory Herb-Infused Beef and Creamy Mashed Potatoes

Srdcovitý ovocný koláč s pikantními bylinkami propraveným hovězím masem a krémovými bramborami

Srdcehřebečník s kořeněnou hovězím masem a krémovou bramborovou kaší Srdcehřebečník
Sizzling Zacusca Delight with Impeccably Grilled Veggies

Jiskřící lahůdka zacusca s dokonale grilovanou zeleninou.

Skvělá pochoutka Zacusca s dokonale grilovanou zeleninou Zacusca je tradiční