Vegetable Minestrone Feast: A Flavorful Medley of Freshness

Vegetariánský festival minestrone: chutná směs čerstvosti

Tento vegetariánský minestrone je sytá italská polévka plná různých druhů zeleniny, fazolí a těstovin, která je vydatným a uspokojivým jídlem. Sytý čerstvými chutěmi a živými barvami, je ideální pro výživnou večeři nebo jako pohodlný oběd.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
  • 1 cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 žlutá cuketa, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nasekaná
  • 1 plechovka (14,5 uncí) nakrájených rajčat
  • 1 plechovka (15 uncí) bílých fazolí, sceděných a opláchnutých
  • 6 šálků zeleninového vývaru
  • 1 hrnek malých těstovin (např. ditalini nebo lokše)
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 bobkový list
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Nakrájená čerstvá petržel (na potření)
  • Strouhaný parmazán (volitelně)

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a vařte, dokud cibule nezměkne, asi 3-4 minuty.
  2. Přidejte do hrnce mrkev, celer, cuketu, žlutou cuketu a papriku. Vařte za občasného míchání, dokud zelenina nezačne změkčovat, asi 5-7 minut.
  3. Přidejte nakrájená rajčata (s šťávou), bílé fazole, zeleninový vývar, bazalku, oregano a bobkový list. Vařte směs až do varu.
  4. Až začne vřít, přidejte do hrnce těstoviny. Snížte oheň na mírný plamen a vařte, dokud těstoviny nebudou al dente a zelenina měkká, asi 10-12 minut.
  5. Ochutnejte polévku solí a pepřem podle chuti. Před podáváním odstraňte bobkový list.
  6. Nalejte polévku do miskiček a ozdobte čerstvou petrželí. Pokud chcete, posypte strouhaným parmazánem.

Užijte si sytý a výživný Vegetariánský minestrone!

The source of the article is from the blog trebujena.net