Vegetable Lasagna

Zeleninová lasagne

Zeleninová lasagne je sytý a chutný pokrm, který kombinuje vrstvy jemné těstoviny, bohaté rajčatové omáčky, krémového ricotta sýra a různého druhu lahodných zelenin. Je skvělou volbou pro vegetariánské jídlo a lze ji přizpůsobit podle svých oblíbených ingrediencí.

Ingredience:
– 12 plátků lasagní
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 šálky ricotta sýra
– 2 šálky nastrouhané mozzarelly
– 1 šálek nastrouhaného parmazánu
– 2 šálky marináry
– 1 šálek nasekaného špenátu
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 paprika, nakrájená na kostičky
– 1 šálek žampionů, nakrájených
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvé lístky bazalky k ozdobení (volitelné)

Příprava:

1. **Předehřejte** troubu na 375°F (190°C).

2. **Uvařte** lasagni podle návodu na obalu. Odstavte a dejte stranou.

3. **Rozehřejte** olivový olej v rozpínači na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte do měkka a vonného, asi 5 minut.

4. **Přidejte** cuketu, papriku a žampiony do pánve. Vařte dalších 5-7 minut, dokud zelenina nebude měkká. Osolte, opepřete, přidejte sušenou bazalku a oregano.

5. **Ve** velké míse smíchejte ricotta sýr, 1 šálek mozzarelly a 1/2 šálku parmazánu. Dobře promíchejte.

6. **Rozetřete** tenkou vrstvu marináry na dno pekáče o rozměrech 9×13 palců. Položte vrstvu lasagní nad omáčku.

7. **Rozetřete** vrstvu směsi z ricotta sýru nad těstoviny, následovanou vrstvou zelenin a nasekaného špenátu.

8. **Nalijte** nějakou marináru přes zeleninu. Opakujte vrstvy, dokud nevyužijete všechny těstoviny, směs z ricotta sýru a zeleniny, přičemž skončíte vrstvou marináry.

9. **Posypte** lasagni zbývající mozzarellou a parmazánem.

10. **Přikryjte** pekáč alobalem a pečte ve vyhřáté troubě po dobu 25 minut. Odeberte alobal a pečte dalších 20 minut, nebo dokud nebude sýr zlatavý a bublinkový.

11. **Nechejte** lasagni vychladnout asi 10 minut před podáváním. Podávejte s čerstvými lístky bazalky, pokud chcete.

Užijte si tuto chutnou a zdravou zeleninovou lasagni s přílohou salátu nebo česnekového chleba pro kompletní jídlo!

The source of the article is from the blog elperiodicodearanjuez.es