Zeleninová Jalfrezi Extravaganza: Chutná směs restované zeleniny v kořeněné rajské omáčce

2024-08-09
Vegetable Jalfrezi Extravaganza: A Flavorful Fusion of Stir-Fried Vegetables in Spiced Tomato Sauce

Zeleninová Jalfrezi Extravaganza: Chutná Fúze Restované Zeleniny v Kořeněné Omáčce z Rajčat

Zeleninová Jalfrezi je oblíbený indický kari, které kombinuje různé druhy zeleniny restované a vařené v pikantní, kořeněné omáčce z rajčat. Toto jídlo, známé pro své syté barvy a odvážné chutě, je ideální pro ty, kteří chtějí vychutnat pořádné a výživné jídlo. Skvěle ladí s rýží nebo chlebem naan a je fantastickou volbou jak pro vegetariány, tak vegany.

Suroviny:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, rozmačkané
– 2,5 cm kousek zázvoru, nastrouhaný
– 1 zelená paprička, nakrájená (volitelně)
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 mrkev, jemně nakrájená
– 1 šálek rukoly
– 1 šálek brokolice
– 1/2 šálku zelených fazolí, nakrájených
– 1 plechovka (400 g) nasekaných rajčat
– 1 lžička kurkumy v prášku
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/2 lžičky chilli prášku
– 1/2 lžičky garam masaly
– Sůl podle chuti
– Čerstvá nasekaná koriandr na ozdobu

Postup:
1. Rozehřejte rostlinný olej v hluboké pánvi nebo woku na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměknou a nestanou se průsvitné.
2. Přidejte rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a zelenou papričku (pokud používáte). Zamíchejte a restujte další 2 minuty, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte nakrájené červené a žluté papriky, nakrájenou mrkev, rukolu, brokolici a zelené fazole. Zeleninu restujte asi 5-7 minut, dokud nezačne změkčovat.
4. Přidejte nasekaná rajčata spolu s džusem a dobře promíchejte.
5. Posypte kurkumou, kmínem, koriandrem, chilli práškem, garam masalou a solí nad zeleninu. Zamíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
6. Snížte teplotu na minimum a nechte zeleninu vařit v rajčatové omáčce asi 10-15 minut, nebo dokud nezměkne a omáčka zhoustne.
7. Případně dochuťte solí. Před podáváním ozdobte nasekaným koriandrem.

Návrhy k podávání:
– Užijte si svou Zeleninovou Jalfrezi s přílohou basmati rýže nebo vařené bílé rýže pro kompletní jídlo.
– Podávejte s teplým naanem nebo roti na namočení do chutné omáčky.
– Pro bohatší zážitek podávejte s lžičkou veganského jogurtu nebo zakápnutím citronovou šťávou.

Zeleninová Jalfrezi nabízí rozmanité kombinace chutí a textur, což z ní činí vynikající volbu pro syté a výživné večeře.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Comforting Buttermilk Biscuits with Savory Mushroom Gravy

Pomazánkové sušenky s uzenými hříbky

Potraviny hrnečkové knedlíky s houbou Hrncové knedlíky s houbou jsou
Delicious Oven-Baked Ratatouille

Vynikající ratatouille pečené v troubě

Výborná ratatouille z trouby Ratatouille je tradiční francouzské provenčálské dušené