Zdravý salát s divokou rýží, brusinkami a vlašskými ořechy

2024-07-05
Wholesome Wild Rice and Cranberry Walnut Salad

Zdravý salát se divokou rýží, brusinkami a vlašskými ořechy

Tento živý a zdravý salát kombinuje oříškovou chuť divoké rýže s nasládlou chutí sušených brusinek a křupavostí pražených vlašských ořechů. Je skvělým přílohou k jakémukoli jídlu nebo může být podáván jako lehký a výživný hlavní chod.

Suroviny:
– 1 hrnek divoké rýže
– 3 hrnky vody nebo vývaru
– ½ hrnku sušených brusinek
– ½ hrnku pražených vlašských ořechů, hrubě nasekaných
– ¼ hrnku jemně nasekané červené cibule
– ¼ hrnku jemně nasekané čerstvé petržele
– 1 jablko, zbavené jádří, nakrájené
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce jablečného octu
– 1 lžíce javorového sirupu
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Uvařte divokou rýži: Divokou rýži důkladně opláchněte pod tekoucí vodou. Ve středně velkém hrnci smíchejte divokou rýži a vodu nebo vývar. Přiveďte k varu na silném ohni. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na minimum, přiklopte poklicí a nechte vařit 45-50 minut nebo dokud rýže nezměkne a voda se vstřebá. Pokud zůstane nějaká nadbytečná voda, slijte ji.

2. Připravte dresing: V malé míse promíchejte olivový olej, jablečný ocet, javorový sirup, sůl a pepř, dokud nedostanete hladkou směs.

3. Smíchejte salát: Ve velké míse smíchejte vařenou divokou rýži, sušené brusinky, pražené vlašské ořechy, červenou cibuli, čerstvou petržel a nakrájené jablko. Dresing nalijte přes salát a dobře promíchejte.

4. Chlazení a podávání: Salát dejte do lednice a nechte alespoň 30 minut, aby se chutě propojily. Podávejte chladné nebo při pokojové teplotě.

Užijte si zdravou kombinaci chutí a textur v tomto salátu se divokou rýží, brusinkami a vlašskými ořechy. Není jen lahodný, ale také plný živin!

Easy Wild Rice Salad with Pomegranate, Charred Broccolini and Eggs!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Nantucket Bay Scallop Delight with Butternut Squash Puree and Dragon Beans

Lahodný pokrm z mořských mušlí z Nantucketského zálivu s krémovou dýňovou omáčkou a fazolemi Dragon.

Nantucket Bay Scallop Delight s dýním a fazolkami draka Popis:
Ukrainian Kovbasa: A Traditional Smoked Sausage Delight

Ukrajinská klobása: Tradiční uzená delikatesa

Ukrajinská kovbasa: Tradiční uzená klobása lahodná chutí Ukrajinská kovbasa, známá