Zdravá teplá polévka s houbami a divokou rýží

2024-08-25
Wholesome Warm Mushroom and Wild Rice Soup

Chutná Hříbková polévka s divokou rýží

„`html

Tato lahodná teplá hříbková polévka s divokou rýží je sytá a živinami bohatá pochoutka, která vás bude lákat na další porce. Skvělá na chladné večery, kombinuje zemité divokou rýži se slanou hloubkou hříbků, které se společně vaří v bohatém smetanovém vývaru. Tato polévka nejen zahřeje duši, ale je také plná živin, což z ní činí zdravou volbu pro útulný večer doma.

Suroviny:

  • 1 šálek divoké rýže
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 šálky krájených krémových hříbků
  • 2 šálky krájených lišejníků
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 šálek tučné smetany
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • čerstvá petržel, nasekaná (volitelné, k podávání)

Postup:

  1. V hrnci střední velikosti smíchejte divokou rýži, zeleninový vývar a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit na mírném ohni asi 45 minut nebo dokud rýže nebude měkká. Sceděte přebytečnou tekutinu a odložte.
  2. Zatímco se rýže vaří, rozehřejte olivový olej v velkém hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 5-7 minut, dokud se nestane průsvitnou.
  3. Přidejte do hrnce nasekaný česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  4. Přidejte nakrájené krémové a lišejníkové hříbky. Vařte asi 10 minut, dokud hříbky neuvolní šťávu a nezačnou hnědnout.
  5. Do hrnce přidejte sušený tymián a rozmarýn, důkladně promíchejte.
  6. Přilijte tučnou smetanu a nechte jemně vroubat. Přidejte vařenou divokou rýži a promíchejte vše dohromady.
  7. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Nechte polévku vařit dalších 10-15 minut, aby se všechny chutě spojily.
  8. Volitelně: Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.
  9. Podávejte teplou Chutnou Hříbkovou polévku s divokou rýží a pochutnejte si!

„`

Instant Pot Mushroom Rice Soup

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

The Exquisite Venezuelan Squash and Quinoa Stew

Vybraná venezuelská polévka ze squash a květu quinoa.

Vzácný venezuelský guláš se squashem a kvinoou Tento sytý a
Quinoa Stuffed Bell Peppers with Jalapeños

Plněné papriky s quinoou a jalapeños

Plněné papriky s quinoou a jalapeños Plněné papriky s quinoou