Osvěžující špenátové pesto těstoviny
Tyto osvěžující špenátové pesto těstoviny jsou lahodným a živým pokrmem, který kombinuje čerstvost špenátu s bohatými chutěmi tradičního pesta. Je skvělým způsobem, jak si pochutnat na zdravém a chutném jídle, ideálním jako hlavní chod na oběd nebo večeři. Tento pokrm je plný živin díky špenátu a osvěžující příchuť dodává citron.
Suroviny:
250 gramů těstovin (druh podle vašeho výběru)
2 šálky čerstvých špenátových listů, hutně nacpaných
1 šálek čerstvé bazalky, hutně nacpané
1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
1/4 šálku piniových oříšků (nebo vlašských ořechů)
2 stroužky česneku
1/2 šálku extra panenského olivového oleje
1 citron (okapaná kůra a šťáva)
Sůl a pepř dle chuti
1/2 šálku cherry rajčat, rozpůlených (volitelně pro ozdobu)
* Nastrouhaný parmazán (volitelně k podávání)
Postup:
1. Připravte těstoviny: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Těstoviny uvařte podle pokynů na obalu do al dente. Sceďte a odložte stranou.
2. Připravte pesto: V mixéru nebo blendru smíchejte špenát, bazalku, parmezán, piniové oříšky a česnek. Mechejte do doby, než bude jemně nasekané.
3. Přidejte olivový olej: Při zapnutém mixéru pomalu přilévejte olivový olej, dokud směs nebude hladká.
4. Přidejte citron: Vsmíchejte do směsi okapanou kůru a šťávu z citronu. Ochutnejte solí a pepřem.
5. Smíchejte těstoviny: V misce smíchejte uvařené těstoviny s pestem. Dobře promíchejte, dokud těstoviny nejsou rovnoměrně obalené.
6. Podávání: Rozdělte pestové těstoviny na talíře. Ozdobte rozpůlenými cherry rajčaty a posypte dalším nastrouhaným parmazánem, pokud chcete.
Dobrou chuť s osvěžujícími špenátovými pesto těstovinami!