Zdravá lahoda: Jehněčí kotlety s bylinkovou krustou a citronovým koprovým jogurtem

2024-09-02
Healthy Delight: Herb-Crusted Lamb Chops with Lemon-Dill Yogurt Sauce

Zdravá lahůdka: Jehněčí kotlety s bylinkovou krustou a citronově-koprovým jogurtovým sosem

Tento lahodný pokrm spojuje jemné jehněčí kotlety obalované voňavou směsí bylinek s osvěžujícím citronově-koprovým jogurtovým sosem. Perfektní na elegantní večeři nebo speciální příležitost, kombinace aromatických bylinek a svěží citrusové chuti zdůrazňuje bohatou chuť jehněčího masa, čímž vytváří nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Ingredience:

Na bylinkové jehněčí kotlety:
– 8 jehněčích kotlet
– 1/4 šálku olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku nasekané čerstvé rozmarýny
– 1/4 šálku nasekané čerstvé tymiánu
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– Sůl a pepř podle chuti

Na citronově-koprový jogurtový sáček:
– 1 šálek řeckého jogurtu
– 1 citron, okořeněný a vymačkaný
– 2 lžíce nasekaného kopr
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. V malé misce smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, nasekaný rozmarýn, tymián a petržel. Ochutnejte jehněčí kotlety solí a pepřem.

3. Každý jehněčí kotlet potřete bylinkovou směsí, aby byly dobře obalené. Nechte je asi 15 minut odležet, aby vstřebaly aroma bylinek.

4. Rozpalte velkou troubu-vhodnou pánev na středně vysokou teplotu. Opečte jehněčí kotlety z každé strany asi 2-3 minuty, dokud nezbělají.

5. Přemístěte pánev do předehřáté trouby a pečte asi 10-12 minut na středně rare, nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení. Vyndejte z trouby a nechte jehněčí kotlety odpočívat pár minut před podáváním.

6. Zatímco se jehněčí kotlety pečou, připravte citronově-koprový jogurtový sáček. V míse smíchejte řecký jogurt, citronovou kůru, citronovou šťávu, nasekaný kopr a olivový olej. Ochutnejte solí a pepřem. Smíchejte do hladka.

7. Podávejte horké bylinkové jehněčí kotlety s hojnou lžící citronově-koprového jogurtového sáčku. Ozdobte čerstvými bylinkami podle chuti.

Dobrou chuť s vaší zdravou lahůdkou: Jehněčí kotlety s bylinkovou krustou a citronově-koprovým jogurtovým sosem!

Lamb Lemon and Dill Souvlaki

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Rich Holiday Roast Lamb with Herb-Infused Lemon Sauce

Bohaté prázdninové pečené jehně s omáčkou z citrónu s bylinkami

Bohatá sváteční pečeně jehněčí s omáčkou z bylinek a citronu
Vibrant Chicken Korma with Nutty Cashew Cream

Vibrující kuřecí korma s ořechovým krémem z kešu

Vibrantní kuřecí Korma s oříškovou krémovou omáčkou Tento lahodný kuřecí