Zamilované kuře: Pečené recept na kuře s bylinkami a citrusy

2024-07-01
Engagement Chicken: A Baked Chicken Recipe with Herbs and Citrus

Kuře na snoubenecký způsob: Recept na pečené kuře s bylinkami a citrusy

Kuře na snoubenecký způsob je lahodné a chutné jídlo, které je často považováno za cestu k srdci někoho jiného. Tento recept na pečené kuře je obohacený o čerstvé bylinky a citrusy, vytvářející vlhké a něžné jídlo, které je perfektní na speciální příležitosti nebo pohodlnou rodinnou večeři. Kombinace česneku, citronu a rozmarýnu dává kuřeti krásnou aromatickou chuť, která je šťavnatá a neodolatelná.

Tento recept má kouzelný příběh—věří se, že příprava tohoto pokrmu pro vašeho partnera může vést k nabídce k sňatku. Bez ohledu na to, zda je to pravda, toto kuře je nepochybně vítěz v kuchyni.

Suroviny:
– 1 celé kuře (asi 4 libry)
– 1/2 šálku čerstvě vymačkaného citrónové šťávy (asi 2 citrony)
– 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
– 1 lžíce košer soli
– 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
– 3 lžičky nasekaného česneku (asi 3 stroužky)
– 1 citrón, rozkrojený na poloviny
– 1 svazek čerstvého rozmarýnu
– 1 svazek čerstvého tymiánu
– 1 hlava česneku, rozkrojená napůl
– 1 velká cibule, nakrájená
– 1 šálek kuřecího vývaru

Postup:

1. Předehřátí trouby:
Troubu předehřejte na 200°C.

2. Příprava kuřete:
Kuře důkladně opláchněte pod studenou vodou a osušte papírovými utěrkami. Vyjměte vnitřnosti z dutiny.

3. Marinování kuřete:
V míchací misce smíchejte čerstvě vymačkanou citrónovou šťávu, olivový olej, košer sůl, čerstvě mletý černý pepř a nasekaný česnek. Šlehejte do hladka.

4. Nanesení marinády:
Kuře umístěte do velkého pekacího plechu. Nalejte citronovou směs po celém kuřeti, jak zvenčí, tak i zevnitř. Ujistěte se, že je kuře vrstvou marinády zakryté.

5. Naplnění kuřete:
Naplňte dutinu kuřete citrónovými polovinami, čerstvým rozmarýnem, čerstvým tymiánem a rozpůlenou hlavou česneku. Okolo kuřete v plechu rozprostřete nakrájenou cibuli.

6. Pečení kuřete:
Do spodu pekací mísy nalijte kuřecí vývar. Pečte kuře v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 15 minut, nebo dokud šťávy netekou čistě při řezání mezi nohou a stehnem. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 74°C v nejtlustší části stehna.

7. Nechte kuře odpočinout:
Vyjměte kuře z trouby a nechte ho odpočívat 10 minut. To pomůže šťávám roztřídit se v celém mase, udržující ho šťavnatým.

8. Načísněte a podávejte:
Načísněte kuře a podávejte s restovanou cibulí a citronovými šťávami z pánve. Tento pokrm skvěle ladí s restovanou zeleninou, čerstvým salátem nebo krémovým bramborovým pyré. Užijte si lahodné chutě s vaším milovaným!

Kuře na snoubenecký způsob není pouze lahodné, ale také citem nabitý způsob sdílení jídla bohatého na tradici a chuť. Užijte si přípravu a podávání tohoto speciálního jídla!

Don't Miss

Hearty Grilled Mediterranean Veggie Sandwich

Syrová zapečená středozemní zeleninová sendvič

Chutný grilovaný středomořský zeleninový sendvič Tento lákavý chutný grilovaný středomořský
Wild Mushroom and Chicken Noodles with Creamy White Wine Sauce

Divoké houbové a kuřecí nudle se smetanovým bílým vinným sosem

Divoženkové houbové nudle s kuřecím masem a krémovou omáčkou z