Zajímavé wrapy s kvinojí a vlašskými ořechy: Zdravá a oříšková lahoda

2024-08-14
Quirky Quinoa Walnut Wraps: A Wholesome and Nutty Delight

Veselé Zábalně z Kvinoě s Vlašskými Ořechy: Zdravý a Oříškový Požitek

Tento lahodný a výživný zábalně spojuje zemité chutě kvinoi, křupavost vlašských ořechů a směs čerstvé zeleniny, vše zabalené do jemné tortilly. Ideální pro zdravý oběd nebo lehkou večeři, tyto zábaly jsou zároveň syté a plné živin.

Suroviny:

– 1 šálek kvinoi
– 2 šálky vody
– 1/2 šálku vlašských ořechů, nasekaných
– 1 červená paprika, nakrájená na kostky
– 1 okurka, nakrájená na kostky
– 1 mrkev, nastrouhaná
– 1/2 šálku třešňových rajčat, rozkrojených
– 1/4 šálku červené cibule, jemně nakrájené
– 1 avokádo, nakrájené na plátky
– 1/4 šálku čerstvé petrželky, nasekané
– 1/4 šálku strouhaného sýra feta (volitelné)
– 4 velké celozrnné tortilly
– Sůl a pepř podle chuti
– Olivový olej na pokapání

Na Zálivku:

– 1/4 šálku olivového oleje
– 2 lžíce citrónové šťávy
– 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
– 1 stroužek česneku, prolisovaný
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Uvařte kvinoi: Kvinoi opláchněte pod tekoucou vodou, abyste odstranili hořkost. V hrnci přivedte kvinoi s vodou k varu. Snížte teplotu, přiklopte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, nebo dokud voda nevpne a kvinoi nebude měkká. Vidličkou ji prohrabejte a nechte vychladnout.

2. Připravte zeleninu: Zatímco se vaří kvinoi, připravte zeleninu. Nakrájejte na kostky červenou papriku a okurku, nastrouhejte mrkev, položte třešňová rajčátka na půl, a jemně nakrájejte červenou cibuli. Dejte tyto suroviny stranou.

3. Připravte zálivku: V malé misce smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, med nebo javorový sirup, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Dejte stranou.

4. Sestavte směs s kvinoí: V míse smíchejte vařenou kvinoi, nasekané vlašské ořechy, nakrájenou červenou papriku, okurku, nastrouhanou mrkev, třešňová rajčátka, červenou cibuli, čerstvou petrželku, a strouhaný sýr feta (pokud používáte). Přidejte zálivku a jemně promíchejte. Ochutnejte a přidejte sůl a pepř podle chuti.

5. Skládejte zábalně: Položte tortillu na rovný povrch. Na střed tortilly dejte část směsi s kvinoí. Přidejte kolečka avokáda.

6. Zabalte to: Zavřete boky tortilly a pak ji začněte odspodu srolovávat, boky přikládajte, dokud nezískáte zábal.

7. Podávejte: Pokud chcete, překrojte zábalně napůl a podávejte okamžitě. Pokapejte trochou olivového oleje pro větší chuť, pokud preferujete.

Užijte si své Veselé Zábalně z Kvinoě s Vlašskými Ořechy jako zdravou a chutnou možnost pro jídlo!

The Fiber Fueled Cookbook Review: What I Eat in a Week | Dr. Will Bulsiewicz | Plant-Based WFPB

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Gourmet Barbecue-Glazed Kebabs: A Juicy Party Delight for Every Occasion

Gurmánské kebaby glazované barbecue: šťavnatá lahůdka na každou příležitost

Gurmánské kebaby glazované barbecue: Šťavnatá oslava pro každou příležitost Přeneste
Mouthwatering Brazilian Moqueca Baiana

Lahodná brazilská Moqueca Baiana

Chutnající brazilská Moqueca Baiana Moqueca Baiana je lahodné brazilské mořské