Wiener Schnitzel: Klasický rakouský lahůdka s křupavou strouhankou

2024-09-02
Wiener Schnitzel: Classic Austrian Delight with a Crispy Breaded Finish

Wiener Schnitzel: Klasický rakouský pokrm s křupavým obalováním z drobenky

Wiener Schnitzel je tradiční rakouské jídlo, které si získává srdce svých milovníků díky křupavému, zlatavému obalování a něžnému telecímu masu uvnitř. Toto jídlo je jednoduché na přípravu, ale poskytuje uspokojující křupavost a chuť, které je těžké odolat. Obvykle se podává s plátkem citronu a přílohou jako je bramborový salát nebo petrželové brambory.

Ingredience:
– 4 telecí řízky, rozklepané na tenko
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek univerzální mouky
– 2 velká vejce, rozšlehaná
– 1 šálek strouhanky
– 1 šálek rostlinného oleje nebo očištěného másla (na smažení)
– Plátky citronu, k podávání

Postup:

1. Příprava telecích řízků: Každý telecí řízek položte mezi dvě kusy potravinářské fólie a pomocí paličky na maso je rozklepejte na tloušťku přibližně 1/4 palce. Ochutnejte solí a pepřem z obou stran.

2. Příprava stanic na obalování: Připravte si tři mělké misky nebo talíře:
– Jedna s moukou
– Jedna s rozšlehanými vejci
– Jedna se strouhankou

3. Obalování telecích řízků: Nejprve obalte každý řízek v mouce a odklepáním odstraňte přebytečnou mouku. Poté namočte do rozšlehaných vajec, aby byl pořádně obalen. Nakonec ho přitiskněte do strouhanky a opět zajistěte rovnoměrné obalení. Dejte stranou na talíř.

4. Rozehřejte olej: Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo očištěné máslo na středně vysokou teplotu, dokud nezatřpytí. Můžete zjistit, že je olej připraven, tak, že do něj vhodíte pár strouhanek; měly by syčet a rychle zezlátnout.

5. Smažení řízků: Šetrně vložte obalené telecí řízky do horkého oleje, dbejte na to, abyste nepřecpali pánev. Smažte přibližně 2-3 minuty na každou stranu, nebo dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a nebudou křupavé. Může se stát, že budete muset tuto operaci provést po částech.

6. Odstavte a podávejte: Jakmile jsou řízky hotové, přesuňte je na talíř s papírovým ubrouskem, aby se setřel přebytečný olej. Podávejte okamžitě, ozdobené plátkem citronu a s vaší volbou přílohy.

Dobrou chuť k chutnému křupavému telecímu Wiener Schnitzel!

Best & Easy PORK SCHNITZEL in 10 Minutes. German PORK SCHNITZEL. Recipe by Always Yummy!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Classic Sicilian Caponata: A Rich Medley of Eggplant and Vegetables in a Tangy Tomato Sauce

Klasická sicilská caponata: bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní rajčatové omáčce

Klasická sicilská caponata: Bohatá směs lilku a zeleniny v pikantní
Lively Vegetable Stir-Fry with Vibrant Rice

Živá zeleninová směs se živým rýží

Živě Barevné zeleninové smažené se živou rýží Tento pokrm je