Wiener Schnitzel: Klasický rakouský lahůdka s křupavou strouhankou

2024-09-02
Wiener Schnitzel: Classic Austrian Delight with a Crispy Breaded Finish

Wiener Schnitzel: Klasický rakouský pokrm s křupavým obalováním z drobenky

Wiener Schnitzel je tradiční rakouské jídlo, které si získává srdce svých milovníků díky křupavému, zlatavému obalování a něžnému telecímu masu uvnitř. Toto jídlo je jednoduché na přípravu, ale poskytuje uspokojující křupavost a chuť, které je těžké odolat. Obvykle se podává s plátkem citronu a přílohou jako je bramborový salát nebo petrželové brambory.

Ingredience:
– 4 telecí řízky, rozklepané na tenko
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek univerzální mouky
– 2 velká vejce, rozšlehaná
– 1 šálek strouhanky
– 1 šálek rostlinného oleje nebo očištěného másla (na smažení)
– Plátky citronu, k podávání

Postup:

1. Příprava telecích řízků: Každý telecí řízek položte mezi dvě kusy potravinářské fólie a pomocí paličky na maso je rozklepejte na tloušťku přibližně 1/4 palce. Ochutnejte solí a pepřem z obou stran.

2. Příprava stanic na obalování: Připravte si tři mělké misky nebo talíře:
– Jedna s moukou
– Jedna s rozšlehanými vejci
– Jedna se strouhankou

3. Obalování telecích řízků: Nejprve obalte každý řízek v mouce a odklepáním odstraňte přebytečnou mouku. Poté namočte do rozšlehaných vajec, aby byl pořádně obalen. Nakonec ho přitiskněte do strouhanky a opět zajistěte rovnoměrné obalení. Dejte stranou na talíř.

4. Rozehřejte olej: Na velké pánvi rozehřejte rostlinný olej nebo očištěné máslo na středně vysokou teplotu, dokud nezatřpytí. Můžete zjistit, že je olej připraven, tak, že do něj vhodíte pár strouhanek; měly by syčet a rychle zezlátnout.

5. Smažení řízků: Šetrně vložte obalené telecí řízky do horkého oleje, dbejte na to, abyste nepřecpali pánev. Smažte přibližně 2-3 minuty na každou stranu, nebo dokud nezískají zlatavě hnědou barvu a nebudou křupavé. Může se stát, že budete muset tuto operaci provést po částech.

6. Odstavte a podávejte: Jakmile jsou řízky hotové, přesuňte je na talíř s papírovým ubrouskem, aby se setřel přebytečný olej. Podávejte okamžitě, ozdobené plátkem citronu a s vaší volbou přílohy.

Dobrou chuť k chutnému křupavému telecímu Wiener Schnitzel!

Don't Miss

Swedish Jansson’s Temptation: A Classic Scandinavian Potato and Anchovy Casserole

Švédské Janssonovo pokušení: Klasický skandinávský bramborový a sleďový zákusek

Švédská Janssonova pokusa: Klasická skandinávská bramborová a ančovičková zapékanka Janssonova
Hearty Chicken and Honey-Glazed Veggie Delight

Srdcová kuřecí a zeleninová pochoutka s medovou polevou

Srdnaté kuře a zelenina s medovo-glazovanou polevou Srdnaté kuře a