Vynikající tex-mex kuřecí enchilady s pikantní červenou omáčkou

2024-07-02
Delicious Tex-Mex Chicken Enchiladas with Spicy Red Sauce

Skvělé tex-mex kuřecí enchilády se pikantním červeným sosem

Tex-mex kuřecí enchilády jsou lahodnou kombinací mexických a amerických chutí, které vytvářejí syté a uspokojivé jídlo. Tyto enchilády obsahují něžné, na vlákna roztřepené kuřecí maso, hutný a pikantní červený omáčku a jsou posypány rozpuštěným sýrem. Perfektní pro rodinnou večeři nebo víkendové setkání, toto jídlo jistě potěší a uspokojí vaše chuťové pohárky.

Suroviny:

  • 2 šálky uvařeného roztřepeného kuřecího masa
  • 2 šálky strouhaného cheddarového sýra, rozděleného
  • 1 střední cibule, jemně nasekaná
  • 1 plechovka (4 unce) nasekané zelené papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 8-10 tortil

Pro pikantní červený omáčku:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 plechovka (15 unce) rajčatové omáčky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 1 lžíce čili prášku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky papriky
  • Sůl a pepř podle chuti

Příprava:

Příprava pikantní červené omáčky:

  1. V hrnci na středním ohni rozehřejte rostlinný olej.
  2. Zamíchejte do něj mouku a vařte 1-2 minuty, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte rajčatovou omáčku, kuřecí vývar, čili prášek, česnekový prášek, cibulový prášek, kmín, papriku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Přiveďte směs k varu a vařte 8-10 minut, dokud omáčka mírně nezahuští. Odstraňte z tepla a odložte stranou.

Příprava enchilád:

  1. Předehřejte troubu na 350°F (175°C).
  2. V míse smíchejte roztřepené kuřecí maso, 1 šálek strouhaného cheddarového sýra, jemně nasekanou cibuli, nasekanou zelenou papriku a mletý kmín. Dobře promíchejte.
  3. Tortily ohřejte v mikrovlnné troubě asi 20 sekund, aby byly pružnější.
  4. Nalejte asi 2-3 lžíce směsi s kuřecím masem na střed každé tortily.
  5. Tortily pevně zakroužte a položte je švem dolů do velké zapékací mísy.

Finalizace a pečení:

  1. Přelijte připravenou pikantní červenou omáčku rovnoměrně přes zakroucené tortily.
  2. Posypte zbývajícím 1 šálkem strouhaného cheddarového sýra.
  3. Zakryjte zapékací misku a pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
  4. Odeberte fólii a pečte dalších 10 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nezačne bublat.
  5. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Návrhy na podávání:
Podávejte tex-mex kuřecí enchilády s přílohou mexické rýže, restovaných fazolí a čerstvým salátem. Ozdobte nasekanou koriandr, nasekanými rajčaty a lžící zakysané smetany pro extra chuťový zážitek. Užijte si svoje lahodné a syté jídlo!

The Best RESTAURANT STYLE RED CHICKEN ENCHILADAS You Can Make at HOME, Claudia’s SPECIAL ♥️

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Quiche Lorraine: A Classic French Savory Tart with Rich, Creamy Filling

Klasický francouzský slaný koláč Quiche Lorraine s bohatou smetanovou náplní.

Quiche Lorraine: Klasická francouzská slaná tarta s bohatou krémovou náplní
Hearty Quinoa and Turkey Salad with Yams

Syrový Salát Quinoa a Krůtí s Batáty

Sytný Quinoa salát s krůtím a batáty Tento sytný Quinoa