Vynikající relaxační zážitek s krevetami a rýží osvěžený citrónovou kůrou
Toto lahodné jídlo je dokonalou kombinací pohodových chutí a osvěžující svěžesti. Krevety a rýže se spojují v harmonické melodii s nádechem citrónové kůry, která osvěží vaše smysly. Jedná se o uspokojující jídlo, které je snadné připravit a jistě imponuje.
Ingredience:
– 1 hrnek dlouhozrnné rýže
– 2 hrnky kuřecího vývaru
– 1 libra krevet bez slupky a žil
– 1 střední citrón (nastrouhaná kůra a šťáva)
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 1/2 hrnku mraženého hrášku
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce máslo
– 1/4 hrnku čerstvé petržele, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Uvařte rýži: V hrnci přiveďte kuřecí vývar k varu. Přidejte dlouhozrnnou rýži, snižte teplotu na minimum, přiklopte a nechte vařit 18-20 minut, nebo dokud rýže nebude měkká a vývar absorbován. Odstraňte z tepla a odložte stranou.
2. Připravte krevety: Zatímco se rýže vaří, v pánvi rozehřejte olivový olej a máslo na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a cibuli a restujte asi 3 minuty, dokud cibule nebude skleněná a česnek voňavý.
3. Uvařte krevety: Přidejte oloupané a očištěné krevety do pánve. Vařte asi 2-3 minuty na každé straně, nebo dokud krevety nezezrají a nezprůsvitní se. Dbáte, abyste je nepřevařili.
4. Spojte ingredience: Jakmile jsou krevety uvařené, přidejte uvařenou rýži do pánve spolu s mraženým hráškem. Dobře promíchejte.
5. Přidejte chutě: Vmíchejte k citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Ochutnejte solí a pepřem.
6. Ozdobte a podávejte: Přeneste pánvi z tepla a vmíchejte do ní nadrobno nasekanou čerstvou petržel. Podávejte ihned a užijte si vynikající relaxační zážitek s krevetami a rýží osvěžený citrónovou kůrou.
Toto jídlo je ideální na rychlou večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost s přáteli a rodinou. Svěží kombinace chutí a jednoduchost ingrediencí ho činí ceněným přídavkem do vaší kuchařské sbírky.