Vynikající quinoa a krevety se šťavnatou paprikovou omáčkou.

2024-08-08
Exquisite Quinoa and Prawns with Spicy Pepper Sauce

Výtečný pokrm z quinoi a krevet se pikantní paprikovou omáčkou

Quinoa, známá pro svůj bohatý obsah živin, skvěle ladí se šťavnatými krevetami, což vytváří jídlo, které je zároveň zdravé a přepychové. Pikantní papriková omáčka dodává šmrnc, který tento jednoduchý pokrm povýší na výtečný zážitek ze stravování.

Ingredience:

Hlavní chod:
– 1 šálek quinoi
– 2 šálky nízkonatráveného kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 lb velké krevety, oloupané a vyčištěné
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 stroužek česneku, drobně nakrájený
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá koriandr nebo petržel na ozdobu

Pikantní papriková omáčka:
– 1 červená paprika, pečená a oloupaná
– 1 malá červená paprička, vyjádřená semínka
– 1 stroužek česneku
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce jablečného octa
– Sůl podle chuti

Postup:

Příprava quinoi:
1. Quinoi opláchněte pod studenou vodou, abyste odstranili hořkost.
2. V mírném hrnci přiveďte kuřecí nebo zeleninový vývar k varu.
3. Přidejte quinoi, snižte teplotu a vařte pod poklicí asi 15 minut, nebo dokud se veškerá tekutina neabsorbuje.
4. Odstraňte z tepla a nechte 5 minut odstát, pak rozrušte vidličkou.

Příprava krevet:
1. Na velké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu.
2. Přidejte drobně nakrájený česnek a restujte do chvíle, než začne vonět, asi 1 minutu.
3. Krevety přidejte do pánve a opražte s uzenou paprikou, mletým kmínem, solí a pepřem.
4. Krevety smažte asi 2-3 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou růžové a průhledné.

Příprava pikantní paprikové omáčky:
1. Do mixéru nebo food procesoru dejte pečenou červenou papriku, červenou papričku, česnek, olivový olej a jablečný ocet.
2. Mixujte dohladka a osolte podle chuti.

Sestavení pokrmu:
1. Quinoi servírujte na talíři a položte na ni uvařené krevety.
2. Šťávu pikantní paprikové omáčky nalejte přes quinoi a krevety.
3. Ozdobte nastrouhaným koriandrem nebo petrželí pro osvěžující nádech a barvu.

Užijte si výtečný pokrm z quinoi a krevet se pikantní paprikovou omáčkou jako jedinečné a lahodné jídlo, které spojuje dokonalou kombinaci chutí a textur!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Succulent Herb-Rubbed Roast Pork Loin with Root Vegetables

Šťavnatý pečený vepřový krk s bylinkovou směsí a kořenovou zeleninou

Šťavnatý smažený vepřový bok s kořenovou zeleninou Tento lahodný pokrm
Marvelous Lemon Spaghetti with Savory Meatballs

Nádherné citronové špagety s chutnými masovými kuličkami

Nádherné citronové špagety se šťavnatými masovými kuličkami Tento lahodný pokrm