Vlahocený losos s koprovou citronovou omáčkou a česnekovým šparglem
Tento lahodný pokrm kombinuje svěžest citronu se vzdušností koprového koření, čímž vytváří lahodný lososový hlavní chod. Spárovaný s česnekem ochuceným šparglem, pečeným do dokonalosti, tento pokrm přináší gurmánské chutě na váš stůl s lehkostí.
Ingredience:
Pro lososa:
– 4 kousky lososa
– 1 citron (nastrouhaná kůra a šťáva)
– 2 lžíce čerstvého kopru, nasekaného
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
Pro špargl:
– 1 libra špargle, očištěná
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
Postup:
Příprava lososa:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Ve skleničce smíchejte nastrouhanou kůru citronu, citronovou šťávu, nasekaný kopr, olivový olej a nasekaný česnek.
3. Ochutnejte losos solí a pepřem. Položte je na plech vyložený pečicím papírem.
4. Potřete směsí citronu a kopru přes kousky lososa, jistěte se, že jsou dobře potaženy.
5. Pečte lososa v troubě po dobu 14-16 minut, nebo dokud losos není propečený a rozpadá se vidličkou.
Příprava špargle:
1. Mezitím co se peče losos, připravte špargl.
2. Otočte očištěný špargl v olivovém oleji, nasekaném česneku, soli a pepři.
3. Rozložte špargl rovnoměrně na druhý plech nebo do pečící misky.
4. Upečte v troubě asi 10-12 minut, nebo dokud špargl není měkký a mírně křupavý.
Servírování:
1. Vytáhněte lososa a špargl z trouby.
2. Naložte kousky lososa a podávejte s pečeným česnekem ochuceným šparglem.
3. Ozdobte případně dalšími větvičkami kopr a plátky citronu.
Užijte si Vlahocený losos s koprovou citronovou omáčkou a česnekovým šparglem – dokonalá harmonie chutí, která je stejně lahodná k jídlu, jako k přípravě!