Vlahá kuřecí kari: bohatá a pikantní lahůdka z Pákistánu
Vlahá kuřecí kari je tradiční pákistánské jídlo známé svými bohatými a lákavými chutěmi. Jedná se o lahodnou směs kuřecího masa vařeného ve woku (karahe) s aromatickými kořeními, rajčaty a zelenými papričkami, vytvářející lahodné a syté jídlo, které je ideální na jakoukoliv příležitost.
# Ingredience:
– 1 kg kuřecího masa, nakrájeného na kousky
– 3 velká rajčata, jemně nasekaná
– 2 velké cibule, jemně nakrájené
– 3-4 zelené papričky, nakrájené
– 1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
– 1 lžička červeného papriky
– 1 lžička kurkumy
– 1 lžička kmínových semínek
– 1 lžička mletého koriandru
– 1 lžička garam masaly
– Sůl dle chuti
– ½ hrnku probíhaného jogurtu
– ¼ hrnku rostlinného oleje
– Čerstvá koriandrová nať nasekaná (na ozdobu)
# Postup:
1. Rozehřejte olej ve velkém woku (karahe) na střední plamen. Přidejte kmínová semínka a nechte je prasknout.
2. Přidejte nakrájené cibule a opékejte je, dokud nezezloutnou.
3. Zamíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
4. Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte, vařte, dokud nezezhnědnou ze všech stran.
5. Přidejte nasekaná rajčata, červenou papriku, kurkumu, mletý koriandr a sůl.
6. Přikryjte wok a nechte směs provařit asi 10-15 minut, nebo dokud se rajčata nerozmačkají a olej začne oddělovat od omáčky.
7. Odhoďte pokličku a přidejte probíhaný jogurt. Nepřetržitě míchejte, abyste zabránili nápojitění.
8. Pokračujte v vaření dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se nezahušťuje podle vaší představy.
9. Přidejte zelené papričky a garam masalu. Dobře promíchejte a vařte další 2-3 minuty.
10. Ozdobte nasekanými čerstvými koriandrovými listy a podávejte horké s naanem, roti nebo vařenou rýží.
Vychutnejte si autentické chutě vlahého kuřecího kari a vychutnejte si každé pikantní, chutné sousto!