Vynikající kuřecí karahi: Bohatá a kořeněná pákistánská lahůdka

2024-09-03
Delicious Chicken Karahi: A Rich and Spicy Pakistani Delight

Vlahá kuřecí kari: bohatá a pikantní lahůdka z Pákistánu

Vlahá kuřecí kari je tradiční pákistánské jídlo známé svými bohatými a lákavými chutěmi. Jedná se o lahodnou směs kuřecího masa vařeného ve woku (karahe) s aromatickými kořeními, rajčaty a zelenými papričkami, vytvářející lahodné a syté jídlo, které je ideální na jakoukoliv příležitost.

# Ingredience:
1 kg kuřecího masa, nakrájeného na kousky
3 velká rajčata, jemně nasekaná
2 velké cibule, jemně nakrájené
3-4 zelené papričky, nakrájené
1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
1 lžička červeného papriky
1 lžička kurkumy
1 lžička kmínových semínek
1 lžička mletého koriandru
1 lžička garam masaly
Sůl dle chuti
½ hrnku probíhaného jogurtu
¼ hrnku rostlinného oleje
Čerstvá koriandrová nať nasekaná (na ozdobu)

# Postup:

1. Rozehřejte olej ve velkém woku (karahe) na střední plamen. Přidejte kmínová semínka a nechte je prasknout.

2. Přidejte nakrájené cibule a opékejte je, dokud nezezloutnou.

3. Zamíchejte zázvorovo-česnekovou pastu a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.

4. Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte, vařte, dokud nezezhnědnou ze všech stran.

5. Přidejte nasekaná rajčata, červenou papriku, kurkumu, mletý koriandr a sůl.

6. Přikryjte wok a nechte směs provařit asi 10-15 minut, nebo dokud se rajčata nerozmačkají a olej začne oddělovat od omáčky.

7. Odhoďte pokličku a přidejte probíhaný jogurt. Nepřetržitě míchejte, abyste zabránili nápojitění.

8. Pokračujte v vaření dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se nezahušťuje podle vaší představy.

9. Přidejte zelené papričky a garam masalu. Dobře promíchejte a vařte další 2-3 minuty.

10. Ozdobte nasekanými čerstvými koriandrovými listy a podávejte horké s naanem, roti nebo vařenou rýží.

Vychutnejte si autentické chutě vlahého kuřecího kari a vychutnejte si každé pikantní, chutné sousto!

Don't Miss

Jamaican Jerk Chicken with Mango Salsa

Jamajské kuře Jerk s mangovou salsou

Jamaické křupavé kuře s mangovou salsou Jamaické křupavé kuře s
Kadai Gosht: Flavorful Indian Spiced Goat Curry

Kadai Gosht: Chutná indická kořeněná kari z kozího masa

Kadai Gosht: Chutné indické kořeněné kari z kozího masa Kadai