Delicious Chicken Karahi: A Rich and Spicy Pakistani Delight

Vlahá kuřecí kari: bohatá a pikantní lahůdka z Pákistánu

Vlahá kuřecí kari je tradiční pákistánské jídlo známé svými bohatými a lákavými chutěmi. Jedná se o lahodnou směs kuřecího masa vařeného ve woku (karahe) s aromatickými kořeními, rajčaty a zelenými papričkami, vytvářející lahodné a syté jídlo, které je ideální na jakoukoliv příležitost.

#### Ingredience:
1 kg kuřecího masa, nakrájeného na kousky
3 velká rajčata, jemně nasekaná
2 velké cibule, jemně nakrájené
3-4 zelené papričky, nakrájené
1 lžíce zázvorovo-česnekové pasty
1 lžička červeného papriky
1 lžička kurkumy
1 lžička kmínových semínek
1 lžička mletého koriandru
1 lžička garam masaly
Sůl dle chuti
½ hrnku probíhaného jogurtu
¼ hrnku rostlinného oleje
Čerstvá koriandrová nať nasekaná (na ozdobu)

#### Postup:

1. **Rozehřejte olej** ve velkém woku (karahe) na střední plamen. Přidejte kmínová semínka a nechte je prasknout.

2. **Přidejte nakrájené cibule** a opékejte je, dokud nezezloutnou.

3. **Zamíchejte zázvorovo-česnekovou pastu** a vařte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.

4. **Přidejte kuřecí kousky** a dobře promíchejte, vařte, dokud nezezhnědnou ze všech stran.

5. **Přidejte nasekaná rajčata, červenou papriku, kurkumu, mletý koriandr a sůl.**

6. **Přikryjte wok** a nechte směs provařit asi 10-15 minut, nebo dokud se rajčata nerozmačkají a olej začne oddělovat od omáčky.

7. **Odhoďte pokličku** a přidejte probíhaný jogurt. Nepřetržitě míchejte, abyste zabránili nápojitění.

8. **Pokračujte v vaření** dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se nezahušťuje podle vaší představy.

9. **Přidejte zelené papričky** a garam masalu. Dobře promíchejte a vařte další 2-3 minuty.

10. **Ozdobte nasekanými čerstvými koriandrovými listy** a podávejte horké s naanem, roti nebo vařenou rýží.

Vychutnejte si autentické chutě vlahého kuřecího kari a vychutnejte si každé pikantní, chutné sousto!

The source of the article is from the blog mendozaextremo.com.ar