Vynikající jehněčí burger s bylinkami a česnekovým aioli

2024-08-15
Delicious Herb-Infused Lamb Burger with Garlic Aioli

Chuťově jedinečný byčí burger s bylinkami a česnekovým aioli

Tento lahodný byčí burger je kořeněný lahůdkou, která je obohacena aromatickými bylinkami a podává se s krémovým česnekovým aioli. Šťavnatý plátek byčího masa je dokonale dochucený a grilován do dokonalosti, což ho činí ideálním hlavním chodem jak pro neformální rodinné večeře, tak i pro sofistikované setkání. Česnekové aioli dodává bohatou, česnekovou šťávu, která doplňuje něžné a chutné maso.

Suroviny:
Na byčí burger:
– 450 g mletého byčího masa
– 2 hřebíčky česneku, nakrájené
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 1/4 šálku nasekané petržele
– 1 lžíce nasekaného rozmarýnu
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička mletého koriandru
– Sůl a pepř dle chuti
– 4 burgerové housky
– Listy hlávkového salátu, plátky rajčat a kroužky červené cibule (k podávání)

Na česnekové aioli:
– 1/2 šálku majonézy
– 2 hřebíčky česneku, nakrájené
– 1 lžička citronové šťávy
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Příprava byčích plátků:
– V míse smíchejte mleté byčí maso, nasekaný česnek, nakrájenou cibuli, petržel, rozmarýn, kmín, koriandr, sůl a pepř.
– Směs důkladně promíchejte, dokud není rovnoměrně smíchaná.
– Rozdělte směs na 4 stejné části a každou tvarujte do plátku.

2. Pečení byčích plátků:
– Gril předehřejte nebo pánev na sporáku zahřejte na střední teplotu.
– Plátky masa grilujte přibližně 4-5 minut z obou stran, nebo dokud nedosáhnou požadovaného stupně propečení.
– Plátky odstraňte z tepla a nechte je chvíli odpočinout.

3. Příprava česnekového aioli:
– V malé míse smíchejte majonézu, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř.
– Důkladně promíchejte, dokud nejsou všechny suroviny rovnoměrně smíchány.

4. Sestavení burgerů:
– Burgerové housky lehce opečte na grilu nebo v topinkovači.
– Na spodní polovinu každé housky nanesete hojný vrstvu česnekového aioli.
– Na každou housku položte plátek byčího masa, nasledovaný listy salátu, plátky rajčat a kroužky červené cibule.
– Přikryjte vrchní polovinou housky.

5. Podávání:
– Podávejte byčí burgery teplé, s oblíbenými přílohami, jako jsou hranolky, salát nebo grilovanou zeleninou.

Užijte si svůj lahodný byčí burger s bylinkami a česnekovým aioli, dokonalou kombinaci chutí, které potěší vaše chuťové buňky!

HOW TO MAKE HARISSA AIOLI FOR LAMB BURGER | MUHAMMED THE EGYPTIAN COOK

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Hearty Turkey and Wild Rice Soup

Syrové kalkune a divoká rýžová polévka

Syrová krůtí polévka s divokou rýží Tato lahodná a pohodová
Roasted Garlic and Herb Chicken

Pečený kuřecí s česnekem a bylinkami

Opečené kuře s česnekem a bylinkami Potěšte se aromatickými chutěmi