Výborná a pikantní kuřecí křidélka z Oaxacy
Kuřecí křidélka z Oaxacy jsou chutné jídlo inspirované bohatými kulinářskými tradicemi z Oaxacy, Mexika. Tato křidélka jsou marinována s oaxackými kořenícími směsmi a pak pečena do perfekce, což vytváří křupavý exteriér a šťavnaté, něžné maso uvnitř. Dochucovací omáčka s ostrou a kouřovou chutí přidává každému soustu další vrstvu pikantnosti.
Ingredience:
- 2 libry kuřecích křídel
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1/2 šálku citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce chilli prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- Na dochucovací omáčku:
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku kysané smetany
- 1 chipotle paprička v adobo omáčce, nasekaná
- 1 lžíce adobo omáčky
- 1 lžíce citrónové šťávy
Postup:
- Namočení křidélek: V velké míse smíchejte nasekaný česnek, citrónovou šťávu, olivový olej, chilli prášek, mletý kmín, uzenou papriku, sušený oregano, sůl a pepř. Přidejte kuřecí křidélka a promíchejte je, aby byla marináda rovnoměrně rozložena. Zakryjte a nechte odpočívat v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc pro nejlepší výsledky.
- Předehřátí trouby: Předehřejte troubu na 200°C. Na plech vyložený alobalvně položte drátěný stojánek.
- Pečení křidélek: Křidélka v marinádě rozložte v jedné vrstvě na drátěném stojánku. Pečte v předehřáté troubě po dobu 40-45 minut, přičemž křidélka otočte na polovině pečící doby, dokud nebudou zlatavě hnědá a křupavá.
- Příprava dochucovací omáčky: Zatímco křidélka pečete, připravte dochucovací omáčku. V míse smíchejte majonézu, kysanou smetanu, nasekanou chipotle papričku, adobo omáčku a citrónovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud nebude hladká a krémová. Odložte stranou.
- Podávání: Jakmile budou křidélka hotová, vyjměte je z trouby a nechte chvíli odpočívat. Přendejte na servírovací talíř a podávejte horké s pikantní dochucovací omáčkou na straně.
Užijte si lahodná kuřecí křidélka z Oaxacy, skvělá pro jakékoli setkání nebo jako lahodný požitek pro sebe!