Vyhlášená a lahodná pochoutka s ústřicemi Rockefeller

2024-06-25
Exquisite and Savory Oysters Rockefeller Delight

Výtečná a lahodná pochoutka Oysters Rockefeller

Oysters Rockefeller je slavné a luxusní mořské jídlo, které pochází z New Orleansu. Toto jídlo obsahuje ustrice na polovině skořápky, na něž je nanesena bohatá omáčka z másla, bylinek a strouhanky, která je poté pečena, dokud není zlatavá a bublinková. Kombinace šťavnatých ústřic a dekadentního příkrytu zaručuje nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Suroviny:
– 24 čerstvých ústřic
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1/2 šálku jemně nasekané cibule
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 hrnky jemně nasekané čerstvé špenátu
– 1/2 šálku smetany ke šlehání
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1/2 šálku strouhanky
– 2 lžíce Pernodu nebo jakéhokoli bylinkového likéru
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř
– 1/2 šálku jemně nakrájené petržele
– Lístky citronu, k podávání

Postup:
1. Předehřejte troubu na 220°C.

2. Rozpusťte máslo v hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte, dokud nezměknou, asi 2-3 minuty.

3. Přidejte nastrouhaný špenát a vařte, dokud nezvadne, asi 3 minuty. Přilijte smetanu a nechejte směs provařit. Vařte 5-7 minut, dokud směs mírně nezhoustne.

4. Sundejte hrnec z ohně a vmíchejte parmazán a Pernod. Okořeňte solí a pepřem podle chuti. Nechte směs trochu vychladnout.

5. Uložte ústřice na plech nebo do pekáče.

6. Naklopte každou ústřici štědrou porcí špenátové směsi, pak posypte strouhankou a nasekanou petrželí.

7. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut, nebo dokud není příkryt zlatavý a ústřice jsou propečené.

8. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout před podáváním.

9. Podávejte s lístky citronu a ihned podávejte.

Užijte si výtečnou a lahodnou pochoutku Oysters Rockefeller!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delicious Garlic Fried Dumplings: A Crispy and Savory Delight

Lahodné česnekové smažené knedlíčky: Křehká a slaná lahůdka

Skvělé česnekové smažené knedlíčky: Křupavá a slaná lahůdka Česnekové smažené
Cheesy Eggplant Parmesan: A Comforting Classic with a Gourmet Twist

Sýrová Lilek Parmezán: Pohodový Klasik s Gurmánským Dotekem

Sýrový lilkový parmazán: Pohodová klasika s gourmetovým nádechem Sýrový lilkový