Východo-Západní Jambalaya: Fúze Východních a Západních Chutí
„`html
„`
Objevte lahodnou směs východních a západních kulinářských prvků s touto jedinečnou variantou jambalaya. Tento pokrm spojuje tradiční kajunské koření s asijskými vlivy a představuje živou směs textur a chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. S obsahem dokonale uvařených krevet, lahodného klobásy a pestrého spektra zeleniny je tato jambalaya vzrušující kulinářskou cestou od východu na západ.
Recept: Východo-Západní Jambalaya
Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 libra krevet, oloupaných a vyčištěných
– 1 libra andouille klobásy, nakrájené
– 2 šálky jasmínové rýže
– 1 velká cibule, nakrájená
– 1 velká paprika, nakrájená
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 3 stroužky česneku, nasekaného
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce kajenského koření
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro pikantní chuť)
– 3 šálky kuřecího vývaru
– 1 plechovka (14,5 uncí) na kostky nakrájených rajčat
– 2 stonky jarní cibulky, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti
Postup:
1. Na velké pánvi nebo v holandském hrnci rozpalte olej při středně vysoké teplotě. Přidejte plátky klobásy a smažte je, dokud nezezlátne, asi 3-4 minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.
2. Ve stejné pánvi přidejte krevety a orestujte je, dokud nezezdívají a neztratí průsvitnou barvu, asi 2 minuty z každé strany. Vyjměte krevety z pánve a odložte je vedle klobásy.
3. Přidejte do pánve cibuli, papriku a celer. Orestujte asi 5 minut, dokud nezměknou.
4. Zamíchejte do směsi česnek, sójovou omáčku, kajenské koření, uzenou papriku a kajenský pepř. Vařte další 1 minutu, dokud směs neprovoní.
5. Přidejte rýži do pánve a promíchejte, aby byla dobře obalená kořením a zeleninou.
6. Nalijte do pánve kuřecí vývar a nakrájená rajčata (s šťávou), pak promíchejte.
7. Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu na minimum. Zakryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, nebo dokud bude rýže uvařená a tekutina absorbována.
8. Vraťte klobásu a krevety do pánve, jemně je zamíchejte do uvařené rýže a zeleninové směsi. Prohřejte 2-3 minuty.
9. Ochutnejte pepřem a solí podle chuti.
10. Před podáváním ozdobte nasekanou jarní cibulkou.
Vychutnejte si tuto Východo-Západní Jambalayu jako sytý a chutný hlavní chod, který krásně kombinuje prvky ze dvou rozsáhlých kulinářských světů.