Východ-Západní Jambalaya: Fúze východních a západních chutí

2024-10-04
East-West Jambalaya: A Fusion of Eastern and Western Flavors

Východo-Západní Jambalaya: Fúze Východních a Západních Chutí

„`html

„`

Objevte lahodnou směs východních a západních kulinářských prvků s touto jedinečnou variantou jambalaya. Tento pokrm spojuje tradiční kajunské koření s asijskými vlivy a představuje živou směs textur a chutí, které jistě potěší vaše chuťové buňky. S obsahem dokonale uvařených krevet, lahodného klobásy a pestrého spektra zeleniny je tato jambalaya vzrušující kulinářskou cestou od východu na západ.

Recept: Východo-Západní Jambalaya

Ingredience:

2 lžíce olivového oleje
1 libra krevet, oloupaných a vyčištěných
1 libra andouille klobásy, nakrájené
2 šálky jasmínové rýže
1 velká cibule, nakrájená
1 velká paprika, nakrájená
2 stonky celeru, nakrájené
3 stroužky česneku, nasekaného
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kajenského koření
1 lžička uzené papriky
1/2 lžičky kajenského pepře (volitelně, pro pikantní chuť)
3 šálky kuřecího vývaru
1 plechovka (14,5 uncí) na kostky nakrájených rajčat
2 stonky jarní cibulky, nasekané
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Na velké pánvi nebo v holandském hrnci rozpalte olej při středně vysoké teplotě. Přidejte plátky klobásy a smažte je, dokud nezezlátne, asi 3-4 minuty. Vyjměte z pánve a odložte stranou.

2. Ve stejné pánvi přidejte krevety a orestujte je, dokud nezezdívají a neztratí průsvitnou barvu, asi 2 minuty z každé strany. Vyjměte krevety z pánve a odložte je vedle klobásy.

3. Přidejte do pánve cibuli, papriku a celer. Orestujte asi 5 minut, dokud nezměknou.

4. Zamíchejte do směsi česnek, sójovou omáčku, kajenské koření, uzenou papriku a kajenský pepř. Vařte další 1 minutu, dokud směs neprovoní.

5. Přidejte rýži do pánve a promíchejte, aby byla dobře obalená kořením a zeleninou.

6. Nalijte do pánve kuřecí vývar a nakrájená rajčata (s šťávou), pak promíchejte.

7. Přiveďte směs k varu, poté snižte teplotu na minimum. Zakryjte a vařte na mírném ohni 15-20 minut, nebo dokud bude rýže uvařená a tekutina absorbována.

8. Vraťte klobásu a krevety do pánve, jemně je zamíchejte do uvařené rýže a zeleninové směsi. Prohřejte 2-3 minuty.

9. Ochutnejte pepřem a solí podle chuti.

10. Před podáváním ozdobte nasekanou jarní cibulkou.

Vychutnejte si tuto Východo-Západní Jambalayu jako sytý a chutný hlavní chod, který krásně kombinuje prvky ze dvou rozsáhlých kulinářských světů.

Don't Miss

Golden Eggplant Delight: A Sumptuous Celebration of Mediterranean Flavors

Zlatý lilek radost: Hojná oslava středomořských chutí

Zlatý lilek: Bohatá oslava chutí Středomoří Vydejte se na kulinářskou
Spicy Sweet Potato and White Bean Soup

Pikantní sladkopepřená polévka ze sladkých brambor a bílých fazolí

Kořeněná polévka ze sladkých brambor a bílých fazolí Tato sytá