Exquisite Flaxseed-Crusted Salmon with Herb-Infused Exotic Vegetables

Vynikající losos s křupavou lněnou krustou a bylinkově dochucenou exotickou zeleninou

Tento sofistikovaný pokrm kombinuje bohaté chutě lososa s oříškovou texturou lněných semínek a podává je s míchanicí bylinkově ochucené exotické zeleniny. Krusta z lněných semínek dodává nádherné křupání křehkému lososovi, zatímco zelenina přináší barevný a živinami nabitý dotek, který rozechvěje vaše chuťové buňky.

Suroviny:

Na lněně krustovaný losos:
– 4 kusy lososa
– 1 šálek mletých lněných semen
– 2 vejce, rozšlehaná
– sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje

Na bylinkově ochucenou exotickou zeleninu:
– 1 šálek nakrájené cukety
– 1 šálek nakrájených paprik (červené, žluté a zelené)
– 1/2 šálku tence nakrájené červené cibule
– 1 šálek cherry rajčat, rozkrojená napůl
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nakrájené
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušené bazalky
– sůl a pepř dle chuti

Postup:

1. Příprava lněné krusty:
– Předehřejte troubu na 190°C.
– Mletá lněná semena dejte na talíř.
– Osolte a opepřete kusy lososa.
– Každý kus lososa ponořte do rozšlehaných vajec, zajistěte, aby byl úplně obalen.
– Každý kus lososa přitlačte do mletých lněných semen tak, aby byly obaleny všemi stranami.

2. Upečení lososa:
– Na troubi odolnou pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
– Přidejte lněně krustované kusy lososa do pánve a smažte asi 3-4 minuty na každé straně, dokud krusta není zlatavá.
– Pánvi přesuňte do předehřáté trouby a pečte dalších 8-10 minut nebo dokud losos není propečený.

3. Příprava bylinkově ochucené exotické zeleniny:
– Zatímco se peče losos, ohřejte olivový olej v hrnci na středně vysoký oheň.
– Přidejte česnek a smažte, dokud nezačne vonět, asi 1 minutu.
– Přidejte nakrájenou cuketu, papriky a červenou cibuli a restujte, dokud nezačnou změkčovat, asi 5-6 minut.
– Přimíchejte cherry rajčata, tymián, bazalku, sůl a pepř.
– Vařte dalších 3-4 minuty, dokud zelenina není měkká, ale stále sytě barevná.

4. Podávání:
– Na každý talíř dejte postel z bylinkově ochucené exotické zeleniny.
– Jemně položte lněně krustované lososové kousky na zeleninu.
– Podávejte posypané čerstvými bylinkami, pokud si přejete.

Užijte si vynikající losos s křupavou lněnou krustou a bylinkově dochucenou exotickou zeleninou, pokrm, který je zároveň zdravý a plný chuti!

The source of the article is from the blog smartphonemagazine.nl