Vybraný květák a lískové ořechy: Výživný a chutný salát.

2024-07-29
Exquisite Quinoa & Foxnut Delight: A Nutritious and Flavorful Salad

Vynikající salát s kvinoou a lisovanými semínky lískových oříšků: Výživný a chutný pokrm

Tento pokrm kombinuje oříškovou chuť kvinoi s křupavostí lisovaných semínek lískových oříšků (makhana), čímž vytváří zdravý a lahodný salát. Je plný bílkovin, vitaminů a minerálů a je ideální na lehký oběd nebo kořenitý přílohu.

Ingredience:
1 šálek kvinoi
2 šálky vody
1 šálek lisovaných semínek lískových oříšků (makhanas)
1 lžíce olivového oleje
1 šálek cherry rajčat, rozkrojených na půlky
1/2 šálku okurky, nakrájené
1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
1/4 šálku čerstvé nasekané koriandru
1/4 šálku rozdroleného sýru feta (nepovinné)
1 citron, vymačkaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžička mletého kmínu
Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Uvařte kvinoi: Kvinoi opláchněte studenou vodou. V hrnci smíchejte kvinoi s vodou. Přiveďte k varu, snižte teplotu na minimum, zakryjte poklicí a vařte asi 15 minut nebo dokud voda nepohlcuje a kvinoi nebude nadýchaná. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
2. Připravte lisovaná semínka lískových oříšků: V pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na střední teplotu. Přidejte lisovaná semínka lískových oříšků a pečte je, dokud nezezlátnou a neztvrdnou, neustále míchejte. Bude to trvat asi 5-7 minut. Odstraňte z tepla a nechte vychladnout.
3. Sestavte salát: Ve velké míse smíchejte uvařenou kvinoi, cherry rajčata, okurky, červenou cibuli, koriandr a opečená semínka lískových oříšků. Přidejte drolený sýr feta, pokud používáte.
4. Připravte dresink: V malé míse smíchejte citronovou šťávu, extra panenský olivový olej, mletý kmín, sůl a pepř.
5. Dressink na salát: Dresink přelijte přes salát a dobře promíchejte, aby byly všechny ingredience rovnoměrně obalené.
6. Podávejte: Přendejte kvinoa a salát s lisovanými semínky lískových oříšků na servírovací misku. Ozdobte pár extra koriandrovými listy a posypejte špetkou feta (pokud se chcete). Podávejte okamžitě nebo nechte vychladnout v lednici po dobu 30 minut pro chladivější salát.

Užijte si výborný salát s kvinoou a lisovanými semínky lískových oříšků – ideální kombinaci chutí a textur, která slibuje jak zdravotní přínosy, tak i příjemný zážitek při jídle!

Don't Miss

New Jersey-Style Fried Clams with Homemade Tartar Sauce

Styl uvařeného mořského plodu „fried clams“ podle receptu z New Jersey s domácím tatarským sosem.

Křupavé mořské plody podávané podle receptu z New Jersey s
Provencal Daube: A Flavorful French Beef Stew with Vegetables and Herbs

Provensálská daube: Chutné francouzské hovězí dušené maso se zeleninou a bylinkami

Provencalská Daube: Chutný francouzský hovězí guláš s zeleninou a bylinkami