Vybraný Charqui s linguine v bohaté quinové omáčce

2024-06-30
Exquisite Charqui with Linguini in a Rich Quinoa Sauce

Vynikající Charqui s Linguine v bohaté quinooové omáčce

Charqui s linguine v omáčce z quinoi je překrásná fúze jihoamerické a italské kuchyně. Charqui, tradičně sušené a osolené maso obvykle vyrobené z lamy nebo hovězího masa, přidává jedinečnou slanou chuť jídlu. Kombinace s linguine a krémovou omáčkou z quinoi vytváří bohaté a nasycující jídlo plné složitých textur a chutí.

Ingredience###

Na Charqui:
– 1 libra charqui (k dispozici v specializovaných obchodech nebo můžete nahradit hovězím jerky)
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti

Na Omáčku:
– 1 šálek quinoi, opláchnuté
– 2 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 1/2 šálku strouhaného parmazánu
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– Sůl a pepř dle chuti

Na Linguine:
– 1 libra těstoviny linguine
– 4 litry vody
– 1 lžíce soli

Postup###

Krok 1: Příprava Charqui
1. Pokud je vaše charqui příliš tvrdé a suché, namočte ho do vody na 2-3 hodiny, aby se trochu zvlhlo, poté osušte.
2. Nakrájejte charqui na kousky velikosti sousta.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
4. Přidejte nasekaný česnek a restujte, dokud nezavoní, asi 1 minutu.
5. Přidejte kousky charqui a smažte asi 5-7 minut, dokud nezezlátnou a lehce nezkřupnou. Ochutnejte solí a pepřem a odložte stranou.

Krok 2: Příprava Omáčky
1. V hrnci přiveďte kuřecí nebo zeleninový vývar k varu.
2. Přidejte opláchnutou quinoi, snižte teplotu na mírný plamen, přiklopte a vařte asi 15 minut, nebo dokud quinoa nebude měkká a vývar vsáknutý.
3. V další velké pánvi zahřejte olivový olej na střední teplotu.
4. Přidejte jemně nakrájenou cibuli a restujte do sklovata, asi 5 minut.
5. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu.
6. Vmíchejte vařenou quinoi, poté smetanu ke šlehání. Přiveďte směs k mírnému vaření.
7. Přidejte strouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr zcela nerozpustí a omáčka nebude hladká. Ochutnejte solí a pepřem.

Krok 3: Vaření Linguine
1. V hrnci přiveďte 4 litry vody k varu.
2. Do vroucí vody přidejte 1 lžíci soli.
3. Přidejte linguine a vařte podle pokynů na balení, obvykle 8-10 minut, dokud bude al dente.
4. Odstavte linguine, 1/2 šálku vařící vody si nechte.

Krok 4: Postavení Pokrmu
1. Přidejte odceděné linguine do pánve s quinoovou omáčkou.
2. Vše dobře promíchejte tak, aby se těstovina rovnoměrně obalila omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu rezervované vařící vody, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
3. Jemně vmíchejte uvařené kousky charqui do těstoviny.
4. Podávejte ihned, ozdobené dalším parmazánem a pokapané olivovým olejem, pokud je to žádoucí.

Užijte si toto krásné fúzní jídlo, které spojuje textury a chutě charqui, linguine a quinoi v lahodný a uspokojivý způsob!

Top Traditional Bolivian Foods| Bolivian Cuisine

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Diverse Quinoa and Vegetable Delight

Různorodá lahůdka z kinoi a zeleniny

Různorodá Quinoa s zeleninou Tato různorodá Quinoa s zeleninou je
Zesty Black Bean and Pepper Paella: A Flavorful Fiesta in Every Bite

Kořeněná paella s černými fazolemi a paprikou: Chutná fiesta v každém kousku

Ohnivá paella s černými fazolemi a paprikou: Chutná fiesta v