Vybrané papriky plněné lahodnou cuketou a quinou: lahodná a živinami nabitá pochoutka

2024-07-29
Exquisite Zucchini and Quinoa Stuffed Peppers: A Flavorful Nutrient-Rich Delight

Výborné papriky plněné cuketou a quinoou: chutná bohatá lahůdka plná živin

Popis:

Objevte dokonalou fúzi chutí s našimi výbornými paprikami plněnými cuketou a quinoou. Tento výživný pokrm kombinuje něžnou cuketu, zdravou quinou a směs zeleniny a koření, vše pečené do dokonalosti uvnitř pestrobarevných paprik. Ideální pro zdravou večeři, tyto plněné papriky jsou kulinářským mistrovským dílem, které nejen skvěle vypadá, ale i praská chutěmi a texturami.

Recept:

Suroviny:
– 4 velké papriky (jakékoliv barvy)
– 1 šálek quinoi, propláchnutá
– 2 šálky zeleninového vývaru s nízkým obsahem soli
– 1 střední cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 šálek kukuřice (čerstvé, zmražené nebo konzervované)
– 1 šálek černých fazolí, odkapané a propláchnuté
– 1 plechovka (14,5 uncí) nasekaných rajčat, odkapaných
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 šálku strouhaného sýra (volitelné)
– 2 lžíce olivového oleje
– Na ozdobu čerstvý koriandr (volitelné)
– Na podávání plátky limetky

Postup:

1. Předehřejte troubu na 190 °C.

2. Odstřihněte vrcholky paprik a odstraňte semena a blány. Papriky lehce potřete olivovým olejem a vložte je do pekáčku. Odložte stranou.

3. Ve středně velkém hrnci přiveďte zeleninový vývar k varu. Přidejte quinoi, snižte teplotu, přiklopte a vařte asi 15 minut nebo dokud není úplně uvařená. Vidličkou rozprostřete a odložte stranou.

4. Zatímco se quinoa vaří, rozehřejte větší pánev nad středním ohněm. Přidejte 1 lžíci olivového oleje, nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne, asi 3-4 minuty. Přidejte česnek a opékejte další minutu, dokud voní.

5. Vhoďte do pánve nakrájenou cuketu, kukuřici, černé fazole a nasekaná rajčata. Vařte asi 5-7 minut, občas míchejte, dokud zelenina nezměkne.

6. Přidejte do pánve uvařenou quinou a koření: kmín, uzenou papriku, oregano, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

7. Lžící naplňte duté papriky směsí quinoi a zeleniny, jemně ji stlačte. Pokud chcete, posypte strouhaným sýrem.

8. Plněné papriky zakryjte a pečte 30 minut. Odstraňte fólii a dopečte dalších 10-15 minut, nebo dokud nejsou papriky měkké a vršky mírně zezlátnuté.

9. Vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout. Ozdobte čerstvým koriandrem a stiskněte na ně trochu limetkové šťávy.

10. Podávejte teplé a užijte si tento lahodný a bohatý pokrm plný živin.

Tyto výborné papriky plněné cuketou a quinoou jistě ohromí rodinu a přátele svým pestrobarevným vzhledem a lahodnými chutěmi. Skvělé pro zdravou večeři nebo pohádkové setkání, tento pokrm předvádí krásu a hojnost čerstvých surovin způsobem, který si dlouho zapamatujete.

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Spicy Korean Dak Galbi: Savory Stir-fried Chicken and Vegetables

Korejské kořeněné dak galbi: lahodně restované kuřecí maso a zelenina

Korejské pikantní dak galbi: Lahodné smažené kuře se zeleninou Dak
Luxurious Uzvar: Traditional Ukrainian Fruit Compote

Luxusní Uzvar: Tradiční ukrajinský ovocný kompot

Luxusní Uzvar: Tradiční ukrajinský ovocný kompot Uzvar je tradiční ukrajinský