Vybrané grilované naplněné dýně akorn s quinoou a granátovým glazé

2024-08-04
Exquisite Grilled Quinoa-Stuffed Acorn Squash with Pomegranate Glaze

Výtečně grilovaná quinoa-plněná dýně hokkaidó s granátovým glazem

Tento lahodný a zdravý pokrm kombinuje ořechovou chuť quinoi s nasládlou pečenou dýní hokkaidó, vyváženou pikantním granátovým glazem. Je to nejen vizuálně úchvatné, ale také výživná lahůdka, což z něj činí ideální volbu pro zdravé, ale lahodné jídlo.

Ingredience
Pro dýně:
– 2 střední dýně hokkaidó, rozkrojené napůl a vydlabané semena
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro plnku z quinoi:
– 1 šálek quinoi, opláchnutá
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1/2 šálku sušených brusinek
– 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
– 1/2 lžičky mletého kmínu
– 1/2 lžičky mleté skořice
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro granátový glaz:
– 1 šálek granátového džusu
– 1 lžíce medu
– 1 lžička citronové šťávy
– 1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s 1 lžící vody

Postup

Příprava dýní:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Roztřete rozkrojené strany dýní hokkaidó olivovým olejem a osolte a opepřete. Položte dýně, řeznou stranou dolů, na plech.
3. Pečte 25-30 minut, dokud dýně není měkká a lehce karamelizovaná na okrajích.

Příprava plnky z quinoi:
1. Zatímco se dýně pečou, dejte quinou a zeleninový vývar do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 15 minut, dokud quinoa nebude měkká a vývar vsákne.
2. Na velké pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu.
3. Přimíchejte uvařenou quinou, sušené brusinky, nasekané pekanové ořechy, mletý kmín, mletou skořici, sůl a černý pepř. Důkladně promíchejte a zahřívejte, dokud není vše prohřáté. Odložte stranou.

Příprava granátového glazu:
1. Ve smaltovaném hrnci smíchejte granátový džus, med a citronovou šťávu. Přiveďte k mírnému varu na středním ohni.
2. Vmíchejte směs kukuřičného škrobu a vařte za stálého míchání, dokud se omáčka nezhoustne, asi 2 minuty. Odstraňte z ohně.

Sestavení pokrmu:
1. Jakmile jsou dýně měkké a trochu vychladlé, nasypte plnku z quinoi do dutiny každé rozkrojené dýně.
2. Před podáním pokapejte plněné dýně granátovým glazem.

Užijte si svůj lahodný, estetický a zdravý pokrm – Výtečně grilovanou quinoa-plněnou dýni hokkaidó s granátovým glazem!

QUINOA STUFFED SQUASH | easy vegan recipe

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Za’atar Meze Platter: A Medley of Middle Eastern Delicacies

Za’atar Meze Platter: Směs středomořských lahůdek

Za’atar Meze Platter: Směs Středomořských Dobrot Blízkého Východu Za’atar Meze
Delicious Garlic Fried Dumplings: A Crispy and Savory Delight

Lahodné česnekové smažené knedlíčky: Křehká a slaná lahůdka

Skvělé česnekové smažené knedlíčky: Křupavá a slaná lahůdka Česnekové smažené