Vybrané grilované naplněné dýně akorn s quinoou a granátovým glazé

2024-08-04
Exquisite Grilled Quinoa-Stuffed Acorn Squash with Pomegranate Glaze

Výtečně grilovaná quinoa-plněná dýně hokkaidó s granátovým glazem

Tento lahodný a zdravý pokrm kombinuje ořechovou chuť quinoi s nasládlou pečenou dýní hokkaidó, vyváženou pikantním granátovým glazem. Je to nejen vizuálně úchvatné, ale také výživná lahůdka, což z něj činí ideální volbu pro zdravé, ale lahodné jídlo.

Ingredience
Pro dýně:
– 2 střední dýně hokkaidó, rozkrojené napůl a vydlabané semena
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro plnku z quinoi:
– 1 šálek quinoi, opláchnutá
– 2 šálky zeleninového vývaru
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1/2 šálku sušených brusinek
– 1/2 šálku nasekaných pekanových ořechů
– 1/2 lžičky mletého kmínu
– 1/2 lžičky mleté skořice
– Sůl a černý pepř podle chuti

Pro granátový glaz:
– 1 šálek granátového džusu
– 1 lžíce medu
– 1 lžička citronové šťávy
– 1 lžička kukuřičného škrobu smíchaného s 1 lžící vody

Postup

Příprava dýní:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Roztřete rozkrojené strany dýní hokkaidó olivovým olejem a osolte a opepřete. Položte dýně, řeznou stranou dolů, na plech.
3. Pečte 25-30 minut, dokud dýně není měkká a lehce karamelizovaná na okrajích.

Příprava plnky z quinoi:
1. Zatímco se dýně pečou, dejte quinou a zeleninový vývar do středně velkého hrnce. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 15 minut, dokud quinoa nebude měkká a vývar vsákne.
2. Na velké pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte dozlatova asi 5 minut. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu.
3. Přimíchejte uvařenou quinou, sušené brusinky, nasekané pekanové ořechy, mletý kmín, mletou skořici, sůl a černý pepř. Důkladně promíchejte a zahřívejte, dokud není vše prohřáté. Odložte stranou.

Příprava granátového glazu:
1. Ve smaltovaném hrnci smíchejte granátový džus, med a citronovou šťávu. Přiveďte k mírnému varu na středním ohni.
2. Vmíchejte směs kukuřičného škrobu a vařte za stálého míchání, dokud se omáčka nezhoustne, asi 2 minuty. Odstraňte z ohně.

Sestavení pokrmu:
1. Jakmile jsou dýně měkké a trochu vychladlé, nasypte plnku z quinoi do dutiny každé rozkrojené dýně.
2. Před podáním pokapejte plněné dýně granátovým glazem.

Užijte si svůj lahodný, estetický a zdravý pokrm – Výtečně grilovanou quinoa-plněnou dýni hokkaidó s granátovým glazem!

Don't Miss

Slow-Cooked Pulled Pork Sandwich with Homemade Sweet BBQ Sauce

Pomalu vařený pulled pork sendvič se domácím sladkým BBQ omáčkou.

Vepřové maso včetně domácí sladké BBQ omáčky Oddělte vrstvy něžného,
Sudado de Pollo: Peruvian Chicken Stew in a Savory Tomato Sauce

Kuřecí hustá polévka: Peruánská drůbeží omáčka v slaném rajčatovém základu.

Sudado de Pollo: Peruánský kuřecí dušený pokrm v lahodné rajčatové