Vybraná venezuelská polévka ze squash a květu quinoa.

2024-08-01
The Exquisite Venezuelan Squash and Quinoa Stew

Vzácný venezuelský guláš se squashem a kvinoou

Tento sytý a výživný guláš kombinuje živé chutě tradiční venezuelské kuchyně s moderním nádechem superpotravin. Squash dodává sametovou texturu, zatímco kvinoa poskytuje proteiny. Toto jídlo je ideální pro ty, kteří hledají uklidňující, ale zdravé jídlo.

Suroviny:
– 1 šálek kvinoi, omytá a sceděná
– 2 šálky dýně hokkaido, oloupané a nakrájené na kousky
– 1 střední cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nasekaná
– 1 plechovka (14.5 oz) nakrájených rajčat
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1 lžička kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička mletého koriandru
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 šálky dětského špenátu, omytého a nasekaného
– 1 lžíce olivového oleje
– čerstvá koriandr pro ozdobu
– limetkové dílky na podávání

Postup:
1. Příprava kvinoi:
a. V hrnci přiveďte k varu 2 šálky zeleninového vývaru.
b. Přidejte omytou kvinoi, snižte teplotu, přiklopte a vařte na mírném ohni 15 minut, nebo dokud kvinoi nebude hotová a vývar absorbován.
c. Odložte stranou.

2. Příprava základny guláše:
a. V hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni.
b. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule není sklenutá, asi 5 minut.
c. Přidejte červenou papriku a vařte další 3 minuty.

3. Příprava zeleniny:
a. Přidejte nakrájenou dýni hokkaido do hrnce a promíchejte.
b. Přidejte zbytečných 2 šálky zeleninového vývaru a nakrájená rajčata (s džusem).
c. Přimíchejte kmín, uzenou papriku a mletý koriandr.
d. Ochutnejte solí a pepřem.
e. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte do měkkého, asi 20 minut.

4. Smíchejte a podávejte:
a. Jakmile je dýně hokkaido měkká, přidejte uvařenou kvinoi do hrnce.
b. Přidejte nasekaný špenát a nechte zvadnout, asi 2 minuty.
c. Ochutnejte a případně upravte koření.

5. Ozdobte a podávejte:
a. Guláš nasypte do mísy.
b. Ozdobte čerstvým koriandrem.
c. Podávejte s limetkovými dílky na straně pro osvěžení.

Vychutnejte si venezuelský guláš se squashem a kvinoou jako sytou hlavní jídlo, skvělé pro útulnou rodinnou večeři nebo zdravou možnost meal prep na celý týden.

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Lahodný grilovaný mečoun s exotickou mangovou salsou.

Nepřekonatelný grilovaný mečoun s exotickou mangovou salsou Tento pokrm kombinuje
Jambalaya: A Flavorful Creole Delight to Transport Your Taste Buds to New Orleans

Jambalaya: Chuťově bohatá kreolská lahůdka, která vás přenese do New Orleans.

Jambalaya: Chutná kreolská lahůdka, která vás svým aroma přenese přímo