Vybraná šunka s omáčkou z bourbonu.

2024-08-05
Exquisite Bourbon-Glazed Ham

Výtečný šťavnatý vepřový steak glazovaný bourbonem

Tento výtečný vepřový steak glazovaný bourbonem je lahodný a chutný pokrm, který je ideální na speciální příležitosti a sváteční setkání. Bohatá, kouřová chuť bourbonu dokonale doplňuje sladký a slaný šťavnatý steak, každé sousto je tak nezapomenutelným zážitkem.

Ingredience:
1 (10librový) uvařený steak s kostí
1 šálek tmavého hnědého cukru, hutný
1/2 šálku bourbonu
1/2 šálku medu
1/4 šálku Dijonské hořčice
1/4 šálku jablečného octa
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletého černého pepře

Postup:

1. Předehřejte troubu
Troubu předehřejte na 165°C.

2. Příprava masa
Maso vložte do velké pekáči s roštem dolů. Pokud má maso kůži, vytvořte na ní diamantový vzor pomocí mělkých zářezů asi 1/4 palce hlubokých, křížově.

3. Příprava glazury
V hrnci smíchejte hnědý cukr, bourbon, med, Dijonskou hořčici, jablečný ocet, mletý hřebíček a černý pepř. Přiveďte k varu na středním ohni, občas míchejte, dokud se cukr nerozpustí a směs se dobře spojí (asi 5-7 minut).

4. Glazování masa
Hustě potřete glazurou povrch masa. Část glazury si ponechte na nálev během pečení.

5. Pečení masa
Maso vložte do předehřáté trouby a pečte 1,5 až 2 hodiny, při každých 30 minutách přelévejte maso zbytkem glazury. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 60°C.

6. Nechte odpočinout a podávejte
Jakmile je maso uvařené, vyndejte ho z trouby a nechte odpočívat 15-20 minut před krájením. Tím se šťávy rovnoměrně rozloží, zajišťující vlhkost a chuť masu.

7. Podávání
Nařezejte maso a podávejte s oblíbenými přílohami. Tento výtečně glazovaný steak skvěle ladí s pečeným zeleninou, bramborovou kaší nebo čerstvým salátem.

Užijte si váš výtečný šťavnatý vepřový steak glazovaný bourbonem, pokrm, který jistě ohromí vaše hosty a připraví je o recept!

Maple Bourbon Glazed Ham | PK Grill | Heath Riles

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Quinoa Kale and Squash Delight: A Nutritious and Flavorful Combination

Quinoa, kadeřavá kapusta a dýňová lahůdka: Výživná a chutná kombinace

Quinoa Kale a Dýně Potěšení: Vyvážená a Chutná Kombinace Plná
Prosciutto-Wrapped Pork Tenderloin with Roasted Vegetables and Herb Sauce

Prosciutto obalený vepřový řízek s pečeným zeleninou a bylinkovou omáčkou

Vepřová panenka obalená prosciuttem s pečenou zeleninou a bylinkovou omáčkou