Vynikající Shakshouka s pikantními klobáskami a čerstvými bylinkami
Tato lahodná variace na shakshouka kombinuje bohatou, chutnou esenci tradiční severoafrické a středovýchodní shakshouka s přidanou šťavnatostí klobás a čerstvých bylinek. Je to dokonalé pokrm na brunch nebo večeři, který je jak pohodlný, tak překypující chutí. Pikantní klobásy doplňují kořeněnou rajčatovou omáčku, zatímco čerstvé bylinky dodávají živý dotek. Podávejte s křupavým chlebem pro kompletní a uspokojující jídlo.
Suroviny:
– 1 lžíce olivového oleje
– 4 klobásy (dle vlastního výběru, jako například pálivá italská nebo chorizo), nakrájené
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 zelená paprika, nakrájená
– 3 stroužky česneku, nakrájené
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1 lžička mletého koriandru
– 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně pro extra pálivost)
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 plechovka (28 unci) rozmačkaných rajčat
– 4 velká vejce
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nakrájené
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nakrájeného
– Drobený sýr feta (volitelně)
– Křupavý chléb nebo pita, k podávání
Instrukce:
1. Rozpalte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nakrájené klobásy a vařte je, dokud nezezlátnou a nejsou uvařené, asi 5-7 minut. Vyjměte klobásy z pánve a odložte stranou.
2. Ve stejné pánvi přidejte nasekanou cibuli a papriky. Orestujte je, dokud zelenina nebude měkká a cibule průhledná, asi 5 minut.
3. Přidejte nastrouhaný česnek, mletý kmín, uzenou papriku, mletý koriandr, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a pepř. Vařte další 1-2 minuty, dokud koření nezačne vonět.
4. Nalijte do pánve rozmačkaná rajčata a dobře promíchejte. Snížte teplotu na nízkou a nechte směs vařit asi 10-15 minut, aby se chutě spojily. Pokud se omáčka zahuští příliš, můžete přidat trochu vody, abyste dosáhli požadované konzistence.
5. Vraťte uvařené klobásy zpět do pánve a promíchejte je s rajčatovou směsí.
6. Vytvořte čtyři jámy ve směsi rajčat a klobás pomocí zadní strany lžíce. Do každé jámy rozklepněte vejce, pozor na to, abyste nerozbili žloutky.
7. Přiklopte pánvi poklicí a vařte asi 5-7 minut, nebo dokud bílky nejsou ztuhlé, ale žloutky jsou stále tekuté. Pokud máte raději pevnější žloutky, vařte o něco déle.
8. Posypejte čerstvou petrželí a koriandrem vršek shakshouky. Přidejte drobený sýr feta, pokud si přejete.
9. Podávejte shakshouku horkou, přímo z pánve, s křupavým chlebem nebo pitou na straně k namáčení.
Užijte si tuto chutnou a sýtou Shakshouku s pikantními klobáskami a čerstvými bylinkami, unikátní variaci na oblíbený klasik, která jistě potěší vaše chuťové buňky!
The source of the article is from the blog motopaddock.nl