Výborný hovězí maso se zeleninou na woku se sezamovou omáčkou

2024-09-06
Delicious Beef and Vegetable Stir-fry with Sesame Sauce

Vynikající hovězí a zeleninové smažené na sezamové omáčce

Toto lahodné a výživné hovězí a zeleninové smažené je dokonalou kombinací jemných plátků hovězího masa, barevné zeleniny a bohaté sezamové omáčky. Je to rychlý a snadný pokrm plný chutí, ideální na večeři během týdne.

Suroviny:

– 1 libra hovězího svíčkového, na tenké plátky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 1 červená paprika, nakrájená na plátky
– 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
– 1 šálek růžičkového květáku
– 1 mrkev, na julienny
– 1 střední cibule, nakrájená na plátky
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 2 stroužky česneku, strouhané
– 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
– 3 lžíce sezamového oleje
– 2 lžíce rýžového octa
– 2 lžíce hoisinové omáčky
– 1 lžíce sezamových semínek
– Nakrájené jarní cibulky (na ozdobu)
– Vařená rýže nebo nudle, k podávání

Postup:

1. Naložte hovězí maso: Ve sklenici smíchejte plátky hovězího masa s sójovou omáčkou a kukuřičným škrobem. Dobře promíchejte, aby bylo maso rovnoměrně obaleno. Nechte marinovat asi 15 minut.

2. Připravte zeleninu: Zatímco se maso marinuje, připravte zeleninu nákrajením paprik, mrkve, rozdělením květáku na růžičky a nakrájením cibule.

3. Vyrobte sezamovou omáčku: V malé misce smíchejte sezamový olej, rýžový ocet a hoisinovou omáčku. Odložte stranou.

4. Udělejte hovězí maso: Na pánvi nebo woku na středním ohni rozpalte 1 lžíci rostlinného oleje. Přidejte marinované hovězí maso do jedné vrstvy a vařte asi 2-3 minuty, dokud nezačne hnědnout. Maso odeberte z pánve a dejte stranou.

5. Orestujte zeleninu: Na stejné pánvi přidejte zbývající rostlinný olej. Přidejte česnek a zázvor, orestujte asi 30 sekund, dokud voní. Přidejte cibuli, papriky, brokolici a mrkev. Smažte asi 4-5 minut, dokud zelenina nebude měkká, ale stále křupavá.

6. Smíchejte suroviny: Vraťte uvařené hovězí maso zpět do pánve s zeleninou. Přidejte sezamovou omáčku a všechno dobře promíchejte, dokud není dobře obaleno a prohřáto, asi 2 minuty.

7. Podávejte: Posypte smažené maso sezamovými semínky a nakrájenými jarními cibulkami. Podávejte horké s uvařenou rýží nebo nudlemi.

Užijte si své vynikající hovězí a zeleninové smažené na sezamové omáčce!

Don't Miss

Classic Quiche Lorraine: Savory Bacon and Cheese Custard Pie with a Buttery Crust

Klasická Quiche Lorraine: Sýrová slaná šunková žemlovka s máslovým těstem

Klasická Quiche Lorraine: Sýrový koláč s bůčkem a máslovým těstem
Stuffed Zucchini Boats: A Delectable and Healthy Mediterranean Delight

Plněné cukety: Chutné a zdravé středomořské lahůdky

Plněné cukety – lahodný a zdravý středomořský požitek Plněné cukety