„Vídeňský řízek: Klasická rakouská lahůdka“

2024-08-29
Wiener Schnitzel: A Classic Austrian Delight

Wiener Schnitzel: Klasická rakouská lahůdka

Wiener Schnitzel je tradiční rakouské jídlo, které je oblíbené po celém světě. Skládá se z dokonale obalené a osmažené telecí řízečku, která se podává s kolečkem citronu a různými přílohami, jako je bramborový salát, okurkový salát či brusinková marmeláda. Toto jídlo je křupavé zvenku a jemné uvnitř, což z něj činí vynikající pochoutku jak pro běžné večeře, tak i pro speciální příležitosti.

Suroviny:
– 4 telecí řízečky (asi 140 g každá)
– Sůl
– Čerstvě mletý černý pepř
– 1 šálek hladké mouky
– 2 velká vejce
– 1 šálek strouhanky
– 1 šálek rostlinného oleje nebo očištěného másla
– Kýr citronu k podávání

Postup:
1. Příprava telecích řízečků:
– Každou telecí řízečku dejte mezi dva kusy potravinářské fólie.
– Jemně je roztlučte hmoždířem na tloušťku asi 6 mm.
– Ochutnejte obě strany telecích řízečků solí a čerstvě mletým černým pepřem.

2. Obalení řízečků:
– Připravte tři mělké nádoby: jednu s moukou, jednu s rozšlehanými vejci a jednu se strouhankou.
– Každou řízečku obalte v mouce a zatřepejte, aby se zbavila přebytečné mouky.
– Omdlejte obalenou řízečku ve vejci a nechte stékat přebytečné vejce.
– Obalte řízečku ve strouhance a jemně ji našlápněte, aby strouhanka přilnula. Ujistěte se, že je řízečka rovnoměrně obalená.

3. Osmažení řízečků:
– Rozehřejte rostlinný olej nebo očištěné máslo na velké pánvi na středně vysokou teplotu. Olej by měl dosáhnout teploty 175°C.
– Řízečky osmažte, jednu nebo dvě najednou, asi 2-3 minuty na každé straně, nebo dokud nebudou zlatavé a křupavé. Dejte pozor, abyste nepřeplnili pánev.
– Osmažené řízečky dejte na talíř s papírovým ubrouskem, aby se odkapal přebytečný olej. Udržujte schnitzely teplé v troubě na nízké teplotě, zatímco osmazíte zbylé řízečky.

4. Podávání:
– Podávejte Wiener Schnitzely ihned s kýrem citronu.
– Doprovodte tradičními přílohami, jako je bramborový salát, okurkový salát či brusinková marmeláda, pro kompletní rakouský zážitek.

Užijte si tuto klasickou a lahodnou Wiener Schnitzel, která vám přinese chuť Rakouska až na váš stůl!

Classic Wiener Schnitzel - A Traditional Austrian Delight #shorts #cooking #foodvlog #repice

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Quinoa-Stuffed Bell Peppers with a Unique Blend of Herbs and Feta

Plněné papriky quinoa s unikátní směsí bylinek a fetou

„`html Plněné papriky s kvinoou, unikátním kořením a fetou Toto
Delightful Fudge Brownies with a Rich, Crunchy Walnut Finish

Nádherné třešňové brownies s bohatým, křupavým ořechovým zakončením

Výtečné fudge brownies s bohatým, křupavým ořechovým zakončením Tyto lahodné