Vepřový Wellington s glazurou z dýně drsné – dekadentní fúze klasické britské a francouzské kulinární umění

2024-07-21
Pork Wellington with a Quince Glaze – A Decadent Fusion of Classic British and French Culinary Art

Vepřový Wellington s dýňovou polevou – vysoce exkluzivní fúze klasické britské a francouzské kulinářské dovednosti

„`html

Toto jídlo nabízí moderní nádech k ikonickému hovězímu Wellingtonu tím, že náhradou za hovězí maso používá něžný vepřový plátek a přidává lahodnou dýňovou polevu, která dodává jedinečnou, mírně kyselou sladkost jídlu. Obalený v listovém těstě a okořeněný bohatým hřibovým duvelem, tento recept nabízí bohatý a elegantní zážitek při stolování, který je ideální pro speciální příležitosti.

Suroviny:

  • 1 vepřový plátek (asi 1,5 až 2 liber)
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 šálky hub, jemně nakrájených
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 šálku bílého vína
  • 1/4 šálku dýňové pasty nebo dýňové želé
  • 1 balení listového těsta (rozpuštěné, pokud je zmražené)
  • 1 vejce, rozšlehané (na potření vejcem)
  • Svěží bylinky (jako tymián nebo petržel) na ozdobení

Postup:

  1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Ochucení a osmahněte vepřový plátek: Ochutnejte vepřový plátek solí a pepřem. Na velké pánvi na středně vysoké teplotě rozpalte olivový olej. Osmahněte vepřový plátek ze všech stran dozlatova, asi 4-5 minut na každé straně. Odstraňte z tepla a odložte na chvíli stranou k ochlazení.
  3. Připravte hřibový duvel: Ve stejné pánvi přidejte máslo a snižte teplotu na střední. Přidejte nakrájené houby, cibuli a česnek. Vařte, dokud směs nezezlátne a veškerá vlhkost nevypaří, asi 10 minut. Dejte na pánvi deglacovanou bílou vínem, škrabkoujte jakékoli zlato-zhnědlé kousky z dna. Vařte, dokud víno nevypaří, a odložte stranou k ochlazení.
  4. Připravte dýňovou polevu: V malém hrnci rozpusťte dýňovou pastu nebo želé na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Při potřebě přidejte lžíci vody, abyste dosáhli konzistence polevy.
  5. Sestavte Wellington: Válejte vyválené listové těsto na pomoučeném povrchu tak velké, aby plně obalovalo vepřový plátek. Rozprostřete vychladlý hřibový duvel rovnoměrně po listovém těstě. Vložte osmahnutý vepřový plátek do středu těsta a hojně potřete dýňovou polevou.
  6. Zabalte Wellington: Opatrně přeložte listové těsto přes vepřový plátek, uzavřete všechny okraje a ořízněte případné přebytečné těsto. Použijte rozšlehané vejce k potření švů a exteriéru těsta.
  7. Péct: Vložte zabalenej vepřový Wellington na plech vyložený pečicím papírem. Potřete vrchní část zbývajícím rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut nebo dokud se těsto nezlatobarevní a vnitřní teplota vepřového nedosáhne 63°C.
  8. Nechejte odpočívat a podávejte: Nechte Wellington odpočinout asi 10 minut před krájením. Ozdobte svěžími bylinkami a podávejte.

Užijte si tento rafinovaný a lahodný Vepřový Wellington s dýňovou polevou, jídlo jistě imponující vašim hostům a rozechvávající jejich chuťové buňky.

Don't Miss

Wild Mushroom and Chicken Noodles with Creamy White Wine Sauce

Divoké houbové a kuřecí nudle se smetanovým bílým vinným sosem

Divoženkové houbové nudle s kuřecím masem a krémovou omáčkou z
Quinoa and Kale Stir-Fry: An Exquisite Quick and Nutritious Delight

„Restování kvinoje a listové kapusty: lahodná rychlá a výživná pochoutka“

Quinoa a Kale Stir-Fry: Vynikající rychlé a živinami nabitá rozkoš