Venkovská polévka z červené čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením

2024-09-04
Rustic Lentil and Carrot Soup with Creamy Coconut Finish

Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením

Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením je srdcervoucí a zdravá pochoutka, která kombinuje půdní chutě čočky a přírodní sladkost mrkve. Tato výživná a pohodlná polévka je podtržena bohatostí kokosového mléka, což ji činí dokonalým jídlem na libovolný den v roce.

Suroviny:

  • 1 hrnek sušené čočky (zelena nebo hnědá), opláchnutá
  • 2 středně velké mrkve, na kostičky
  • 1 středně velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka (14 oz) kokosového mléka
  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvý koriandr na ozdobu (volitelné)

Postup:

  1. V velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud není sklovitá, asi 5 minut.
  2. Naaranžujte česnek, mletý kmín a mletý koriandr. Vařte další minutu, dokud voní.
  3. Přidejte nasekané mrkve a čočku do hrnce. Promíchejte, aby byly obalené kořením a cibulí.
  4. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte směs k varu. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na mírný oheň a zakryjte hrnec. Nechte vařit asi 25-30 minut nebo dokud nebudou čočka a mrkev měkké.
  5. Po uvaření čočky a mrkve přidejte do hrnce kokosové mléko a dobře promíchejte. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.
  6. <li.Nechte polévku provařit dalších 5 minut, aby se chutě spojily.

  7. Pokud chcete, trochu rozmixujte polévku ponorným mixérem, čímž získáte hustší, krémovější konzistenci, ale stále udržíte nějakou texturu.
  8. Podávejte horké, ozdobené čerstvým koriandrem, pokud chcete.

Dobrou chuť k Rustikální polévka z čočky a mrkve s krémovým kokosovým zakončením!

Coconut Lentil Soup

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Quenelle de Brochet with Nantua Sauce: A French Culinary Masterpiece

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzská kulinářská lahůdka

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzské kulinářské mistrovské dílo
Thai Jasmine Rice with Lime Chicken

Thajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou

Tajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou Tajská jasmínová