Vegetariánský plně pšeničný základ a pečená oříšková tarta s bylinkami.

2024-06-20
Vegetarian Whole Wheat and Herb-Crusted Walnut Tart

Vegetariánský Celozrnný těsto s bylinkami a vlašskými ořechy

Tento lahodný pokrm spojuje škálu bohatých chutí a textur, obsahuje křupavé celozrnné těsto s bylinkami, sýrovou náplň s vlašskými ořechy a osvěžující směs čerstvých zelenin. Je ideální jako zdravá večeře nebo jako efektní středový motiv vegetariánské hostiny.

Suroviny:
Na těsto:
– 1 1/2 šálku celozrnné mouky
– 1/2 šálku studené nesolené másla, nakrájené na malé kostky
– 1 lžíce sušených bylinek (např. tymián, rozmarýn a petržel)
– 1/4 lžičky soli
– 4-5 lžic ledové vody

Na náplň:
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, rozmačkané
– 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
– 2 šálky různých zelenin (jako papriky, cukety a rajčata), nakrájených na kostičky
– 1/2 šálku ricotty
– 1/4 šálku strouhaného parmazánu
– 2 velká vejce, lehce rozšlehaná
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvé bylinky na ozdobu (jako petržel nebo bazalka)

Postup:
1. Příprava těsta:
– V míse smíchejte celozrnnou mouku, sušené bylinky a sůl.
– Přidejte studené kostky másla a pomocí těstařského nůžku nebo prstů vmíchejte tak, aby směs připomínala hrubé drobenky.
– Postupně přidejte ledovou vodu po lžících, míchejte, dokud nevznikne těsto.
– Těsto tvarujte do disku, zabalte do potravinové folie a dejte alespoň na 30 minut do lednice.

2. Předehřejte troubu na 190°C.

3. Vyválejte těsto:
– Na lehce moučeném povrchu vyválejte vychladlé těsto na velikost formy na tarte 23 cm.
– Opatrně přendejte těsto do formy, tlačte ho na dno a po stranách. Ořízněte přebytečné těsto.

4. Slepě dopečte těsto:
– Vystelejte těsto pergamenovým papírem a naplňte závažím na pečení nebo sušenými fazolemi.
– Pečte 15 minut, poté odstraňte papír a závaží a pečte dalších 5-7 minut, dokud nebude těsto lehce zlatavé. Dejte stranou.

5. Příprava náplně:
– Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
– Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud není sklenutá, asi 5 minut.
– Přidejte česnek a restujte další minutu.
– Vmíchejte nasekané vlašské ořechy a různou zeleninu, vařte, dokud zelenina nebude měkká, asi 5-7 minut.
– V misce smíchejte vařenou zeleninovou směs s ricottou, parmezánem a rozšlehanými vejci. Ochutnejte se solí a pepřem.

6. Sestavení tarty:
– Náplň vlijte do předem upečeného těsta, rozetřete ji rovnoměrně.
– Pečte v troubě 25-30 minut, nebo dokud náplň ztuhne a vrch bude zlatěhnoucí.

7. Ozdoba a podávání:
– Nechte tartu trochu vychladnout a ozdobte ji čerstvými bylinkami.
– Podávejte teplou nebo v pokojové teplotě.

Užijte si svou Vegetariánskou Celozrnnou těsto s bylinkami a vlašskými ořechy jako chutné a syté jídlo!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

The Vibrant and Flavorful Symphony of Jollof Rice: A Taste of West Africa in Every Bite

Vibrantní a chutná symfonie jollof rýže: Chuť Západní Afriky v každém soustu

Jollof rýže, nebo ‚Jollof Riisi‘, je víc než jen pokrm;
Juicy Cuban Mango Chicken Skewers

Šťavnaté kubánské kuřecí špízy s mangem

Šťavnaté kubánské mangové kuřecí špízy Poznejte živé chutě pokrmu inspirovaného