Vegetarian Thai Peanut Vermicelli Delight

Vegetariánská Thajská rýžové nudle s arašídovou omáčkou

Požijte syté chutě jihovýchodní Asie s touto lahodnou vegetariánskou thajskou rýžovou nudlí s arašídovou omáčkou. Tento pokrm kombinuje hedvábnou texturu rýžových nudlí s bohatou a krémovou arašídovou omáčkou, obohacenou o správné množství thajských koření. Plný čerstvých zelenin nabízí tento jídlo nejen neuvěřitelnou chuť, ale také zdravou a výživnou volbu na oběd či večeři.

Suroviny:
– 200 g rýžových nudlí
– 1 hrnek růžové brokolice
– 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1 mrkev, nastrouhaná na nudličky
– 1/2 hrnku nakrájené červené zelí
– 1/2 hrnku edamame fazolí (volitelné)
– 3 jarní cibulky, nakrájené
– 1/2 hrnku pražených arašídů, nasekaných
– 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru (na ozdobu)
– Limetkové plátky (k podávání)

Pro arašídovou omáčku:
– 1/2 hrnku krémového arašídového másla
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce sezamového oleje
– 2 lžíce javorového sirupu nebo medu
– 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 lžičky červené papriky (volitelné)
– 1/4 hrnku vody (k zředění, pokud je potřeba)

Postup:

1. Příprava nudlí:
– Nudle třete dle pokynů na obalu. Odklopte a opláchněte studenou vodou, abyste zabránili lepení. Dejte stranou.

2. Příprava zeleniny:
– V pářeči mírně uvařte brokolici, papriku a mrkev, dokud nebudou křupavé, asi 3-4 minuty. Odstraňte z tepla a dejte stranou.

3. Příprava arašídové omáčky:
– Ve střední misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, javorový sirup nebo med, nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek a červenou papriku (pokud používáte). Přidejte vodu, dokud nedosáhnete hladké, tekuté konzistence.

4. Smíchejte suroviny:
– Ve velké míse smíchejte vařené nudle, páru zeleniny, červené zelí, edamame (pokud používáte) a nakrájenou jarní cibulku.

5. Dochucení nudlí:
– Přilijte připravenou arašídovou omáčku k směsi nudlí a zeleniny. Dobře promíchejte, aby bylo vše rovnoměrně obaleno omáčkou.

6. Podávání a ozdoba:
– Přeneste směs nudlí na servírovací talíř. Posypte nasekanými praženými arašídy a čerstvým koriandrem. Podávejte s limetkovými plátky na straně pro osvěžení.

7. Podávání:
– Tentou lahodnou směs podávejte teplou nebo v pokojové teplotě. Tato vegetariánská thajská rýžová nudle s arašídovou omáčkou je ideální pro rychlý večerní jídlo nebo ochutnání na vaší další společenské události.

Dobrou chuť!

The source of the article is from the blog lokale-komercyjne.pl