Veganské thajské tacos s tempehem: Fúze chutí

2024-10-20
Vegan Thai Tempeh Tacos: A Fusion of Flavors

Veganské thajské tacos s tempehem: Zkombinování chutí

Tato veganská thajská tacos s tempehem přináší skvělou kombinaci thajské a mexické kuchyně na váš stůl. Tyto tacos obsahují marinovaný tempeh, živé zeleninu a kyselou thajskou arašídovou omáčku, vše zabaleno do měkké tortilly. Tato receptura je ideální pro rychlou a zdravou večeři během pracovního týdne a jistě se stane vaším oblíbeným pokrmem.

Ingredience:

Na marinádu tempehu:
– 1 kostka tempehu, nakrájená na kostky
– 3 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce javorového sirupu
– 1 lžíce čerstvé šťávy z limetky
– 2 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
– 1 lžička nastrouhaného zázvoru
– 1 lžíce sezamového oleje

Na arašídovou omáčku:
– 1/2 hrnku krémového arašídového másla
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce hoisinové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 2 lžičky srirachy (volitelně, na pikantní chuť)
– 2-3 lžíce teplé vody (na zředění omáčky)

Na tacos:
– 8-10 malých kukuřičných nebo pšeničných tortill
– 1 hrnek nastrouhané červené zelí
– 2 mrkve, na nudličky
– 1 červená paprika, na tenká kolečka
– 1/2 okurky, na tenká kolečka
– Čerstvá nasekaná koriandr
– Plátky limetky (ke podávání)

Postup:

1. Namarinujte tempeh: Ve střední misce smíchejte sójovou omáčku, javorový sirup, šťávu z limetky, česnek, zázvor a sezamový olej. Přidejte kostky tempehu a jemně promíchejte. Přiklopte a nechte marinovat minimálně 30 minut, nebo přes noc v lednici.

2. Uvařte tempeh: Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu. Přidejte marinovaný tempeh a vařte, občas míchejte, dokud nebude zlatohnědý a lehce křupavý na kraji, asi 7-10 minut. Odložte stranou.

3. Připravte arašídovou omáčku: V malé misce smíchejte arašídové máslo, sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet a srirachu (pokud používáte). Postupně přidávejte teplou vodu, jednu lžíci najednou, dokud omáčka nedosáhne požadované konzistence. Měla by být hladká a tekutá.

4. Sestavte tacos: Ohřejte tortilly na suché pánvi při střední teplotě nebo je zabalte do vlhkého papírového ručníku a ohřejte v mikrovlnné troubě asi 30 sekund, dokud nebudou měkké a ohebné.

5. Naplňte tacos: Do středu každé tortilly dejte pár kousků tempehu. Přidejte nastrouhané červené zelí, nudličky mrkve, papriku, okurkové plátky. Zakápněte arašídovou omáčkou a ozdobte nasekaným koriandrem. Podávejte s plátky limetky.

Tyto veganské thajské tacos s tempehem nabízejí chutné a výživné jídlo, které je plné živých chutí a textur. Dobrou chuť!

VEGAN RED CURRY THAI INSPIRED QUESADILLA #shorts #quesadilla #vegan

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Hearty Garlic Herb Fettuccine Alfredo with Fresh Spinach

Srdcovitě česnekové bylinkové Fettuccine Alfredo se čerstvým špenátem

Srdnaté Fettuccine Alfredo s česnekem a bylinkami s čerstvým špenátem
Baked Cod with Fennel and Red Pepper Flex

Připravený treska s fenkolem a paprikou Flex

Pečený treska s feniklem a červeným paprikovým stroužkem Tento pokrm