Vavavoom Fiery Vegetable Fajitas: A Zesty and Savory Tex-Mex Delight

Vavavoom Ohnivé zeleninové fajitas: Živá a chuťově vyvážená tex-mex lahůdka

Toto jídlo na váš stůl přináší explozi chutí a živých barev s každým soustem. Vavavoom Ohnivé zeleninové fajitas kombinují čerstvé zeleninu, ostré koření a špetku pikantnosti, aby vytvořily duši hřejivé jídlo, které je ideální na jakoukoli příležitost. Ať jste zkušený kuchař nebo začátečník v kulinářském umění, tento snadno následovatelný recept slibuje dokonalé a zdravé jídlo, které si oblíbí každý.

Suroviny:

Na fajitas:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 červená paprika, nakrájená na plátky
– 1 zelená paprika, nakrájená na plátky
– 1 žlutá paprika, nakrájená na plátky
– 1 velká červená cibule, nakrájená na plátky
– 2 cukety, nakrájené na plátky
– 1 hrnek žampionů, nakrájených na plátky
– 1 hrnek cherry rajčat, rozpůlených
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čili papriky
– 1 čajová lžička mletého kmínu
– 1 čajová lžička uzené papriky
– 1/2 čajové lžičky kajenského pepře (volitelně pro větší pikantnost)
– Sůl a pepř podle chuti

K servírování:
– 8 tortil
– 1 avokádo, nakrájené na plátky
– čerstvá koriandr, nasekaná
– čerstvé citronové děložky
– Kysaná smetana (volitelně)
– Salsa (volitelně)

Postup:

1. **Připravte zeleninu**: Omyjte a nakrájejte všechnu zeleninu podle popisu. Dejte stranou.

2. **Zahřejte olej**: V rozpálené pánvi zahřejte olivový olej na středně vysoký ohni.

3. **Uvařte zeleninu**: Přidejte do pánve na plátky nakrájené papriky, červenou cibuli, cukety, žampiony a cherry rajčata. Osmažte asi 5-7 minut, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá.

4. **Okořeňte zeleninu**: Přidejte nasekaný česnek, čili papriku, mletý kmín, uzenou papriku, kajenský pepř (pokud používáte), sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně obalila kořením. Vařte další 2-3 minuty, dokud nebude česnek voňavý.

5. **Rozehřejte tortilly**: Zatímco vaříte zeleninu, v suché pánvi při středním ohni zahřejte tortilly asi 30 sekund na každé straně nebo dokud nebudou měkké a ohebné.

6. **Skládejte fajitas**: Na každou tortillu dejte hojnou lžíci dochucené zeleniny.

7. **Ozdobte a podávejte**: Na zeleninu přidejte plátky avokáda, čerstvý koriandr a stáhněte šťávu z citronu. Podávejte s dalšími příchutěmi jako kysaná smetana, salsa nebo vaše oblíbené tex-mex omáčky.

Užijte si své Vavavoom Ohnivé zeleninové fajitas teplé a čerstvé a vychutnejte si explozi chutí s každým lahodným soustem!

The source of the article is from the blog lisboatv.pt