Úžasný avokádový kuřecí salát s křupavou zeleninou
Tento osvěžující a sýtý avokádový kuřecí salát kombinuje bohatou krémovost avokád s něžným kuřecím masem, křupavou zeleninou a lehkým, pikantním dresinkem. Je to ideální jídlo na lehký oběd nebo večeři, nabízející rozkošnou kombinaci textur a chutí, které si oblíbí každý.
Ingredience:
Pro salát:
– 2 středně velká kuřecí prsa, uvařená a nakrájená
– 2 zralé avokáda, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek cherry rajčat, rozkrojená napůl
– 1 malá červená cibule, jemně nasekaná
– 1 hrnek okurky, nakrájená na kostičky
– ½ hrnku kukuřičných zrn (čerstvá nebo z plechovky, odkapaná)
– ¼ hrnku čerstvého koriandru, nasekaného (volitelné)
– 4 hrnky baby špenátu nebo směsi zelených listů
Pro dresing:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce šťávy z limetky (čerstvě vymačkaná)
– 2 čajové lžičky jablečného octa
– 1 čajová lžička medu
– Sůl a pepř podle chuti
Instrukce:
1. Příprava kuřecího masa:
– Pokud používáte syrové kuřecí maso, osolte a opepřete kuřecí prsa a uvařte je na pánvi na středním ohni, dokud nejsou úplně uvařená (asi 5-7 minut na stranu). Alternativně můžete kuřecí prsa péct při 190°C po dobu asi 20-25 minut, dokud nejsou úplně hotová. Vařené maso nechte trochu vychladnout a poté ho rozetřete pomocí dvou vidliček.
2. Příprava dresingu:
– V malé misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jablečný ocet, med, sůl a pepř, dokud nedostanete jednotnou směs.
3. Složení salátu:
– Ve velké salátové misce smíchejte nakrájené kuřecí maso, avokádo, cherry rajčata, červenou cibuli, okurku, kukuřici a koriandr (pokud používáte).
– Jemně promíchejte, dbajte na to, aby se avokáda neprotrhla.
4. Dresování salátu:
– Dresink přelijte přes ingredience do salátu. Opět jemně promíchejte, aby se dresink rovnoměrně rozložil.
5. Podávání:
– Rozdělte baby špenát nebo směs zelených listů mezi talíře a navrch dejte směs avokáda s kuřecím masem. Podávejte ihned.
Vychutnejte si osvěžující a sýté chutě tohoto úžasného avokádového kuřecího salátu, který je ideální pro sytou a zdravou večeři!