Unikátně neodolatelná pochoutka z kuřecího masa Kung Pao

2024-08-01
Uniquely Irresistible Kung Pao Chicken Delight

Neodolně lákavý pokrm Kung Pao s kuřecím masem

Kung Pao Chicken je klasický pokrm s jídla ze S’-čchuanu proslulý svými odvážnými, pikantními a mírně sladkými chutěmi. Tento pokrm kombinuje něžné kousky kuřecího masa s arašídy, zeleninou a sytou omáčkou, vytvářející dokonalou rovnováhu chutí a textur. Postupujte podle níže uvedených kroků, abyste si mohli tento lahodný pokrm připravit doma.

Ingredience ###

Na marinádu:
– 2 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájené na kostky
– 1 polévková lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce šaoxingského vína (nebo suchého sherry)
– 1 lžička kukuřičného škrobu

Na omáčku:
– 2 polévkové lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce hoisinové omáčky
– 1 polévková lžíce rýžového octa
– 1 polévková lžíce cukru
– 2 lžičky sezamového oleje
– 2 polévkové lžíce kuřecího vývaru nebo vody
– 1 lžička kukuřičného škrobu

Na restování:
– 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
– 1/2 šálku nepražených arašídů
– 10-12 sušených červených pálivých papriček
– 1 polévková lžíce s’-čchuanského pepře
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 1/2 červené papriky, nakrájené
– 1/2 zelené papriky, nakrájené
– 4 stonky jarní cibulky, nasekané (oba bílé a zelené části)

Postup ###

1. Marinujte kuře:
Ve misce smíchejte kostky kuřecího masa s sójovou omáčkou, šaoxingským vínem a kukuřičným škrobem. Dobře promíchejte a nechte marinovat minimálně 15 minut.

2. Připravte omáčku:
V malé misce smíchejte dohromady sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej, kuřecí vývar a kukuřičný škrob. Odložte stranou.

3. Uvařte kuře:
V rozpálené pánvi nebo woku na středně vysoký oheň přidejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje. Přidejte marinované kuře a restujte, dokud není plně uvařené, asi 5-6 minut. Odstraňte kuře z pánve a odložte stranou.

4. Restujte aromatické látky a zeleninu:
Do stejné pánve přidejte zbývající lžíci rostlinného oleje. Přidejte sušené červené papričky a s’-čchuanský pepř, restujte do doby, než voní, asi 1-2 minuty. Dávejte pozor, aby se nepřipálily.

5. Přidejte papriky a aromatické látky:
Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájené papriky. Restujte 2-3 minuty, dokud papriky nezměknou.

6. Slučte všechno dohromady:
Vraťte uvařené kousky kuřecího masa zpět do pánve a přelijte omáčkou. Dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Přidejte pražené arašídy a nakrájenou jarní cibulku. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se omáčka zahustí a vše se spojí.

7. Podávejte:
Podávejte horké Kung Pao Chicken s vařenou bílou rýží nebo nudlemi.

Užijte si své Neodolně lákavé Kuřecí maso Kung Pao!

Don't Miss

Classic Korean Kimchi – Spicy, Fermented Korean Vegetable Delight

Klasické korejské kimchi – pikantní, kvašená korejská zeleninová lahůdka

Klasické korejské kimchi – ostrá, kvašená korejská zeleninová lahůdka Kimchi
Mexican Jalapeño Jelly: A Spicy-Sweet Treat to Savor

Mexický jalapeňový želé: Kořeněně sladký požitek k ochutnání

Mexická jalapeňová marmeláda: Kořeněně-sladká lahůdka kochutnání Mexická jalapeňová marmeláda je