Neodolně lákavý pokrm Kung Pao s kuřecím masem
Kung Pao Chicken je klasický pokrm s jídla ze S’-čchuanu proslulý svými odvážnými, pikantními a mírně sladkými chutěmi. Tento pokrm kombinuje něžné kousky kuřecího masa s arašídy, zeleninou a sytou omáčkou, vytvářející dokonalou rovnováhu chutí a textur. Postupujte podle níže uvedených kroků, abyste si mohli tento lahodný pokrm připravit doma.
Ingredience ###
Na marinádu:
– 2 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájené na kostky
– 1 polévková lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce šaoxingského vína (nebo suchého sherry)
– 1 lžička kukuřičného škrobu
Na omáčku:
– 2 polévkové lžíce sójové omáčky
– 1 polévková lžíce hoisinové omáčky
– 1 polévková lžíce rýžového octa
– 1 polévková lžíce cukru
– 2 lžičky sezamového oleje
– 2 polévkové lžíce kuřecího vývaru nebo vody
– 1 lžička kukuřičného škrobu
Na restování:
– 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
– 1/2 šálku nepražených arašídů
– 10-12 sušených červených pálivých papriček
– 1 polévková lžíce s’-čchuanského pepře
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 2,5 cm kousek čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– 1/2 červené papriky, nakrájené
– 1/2 zelené papriky, nakrájené
– 4 stonky jarní cibulky, nasekané (oba bílé a zelené části)
Postup ###
1. Marinujte kuře:
Ve misce smíchejte kostky kuřecího masa s sójovou omáčkou, šaoxingským vínem a kukuřičným škrobem. Dobře promíchejte a nechte marinovat minimálně 15 minut.
2. Připravte omáčku:
V malé misce smíchejte dohromady sójovou omáčku, hoisinovou omáčku, rýžový ocet, cukr, sezamový olej, kuřecí vývar a kukuřičný škrob. Odložte stranou.
3. Uvařte kuře:
V rozpálené pánvi nebo woku na středně vysoký oheň přidejte 1 polévkovou lžíci rostlinného oleje. Přidejte marinované kuře a restujte, dokud není plně uvařené, asi 5-6 minut. Odstraňte kuře z pánve a odložte stranou.
4. Restujte aromatické látky a zeleninu:
Do stejné pánve přidejte zbývající lžíci rostlinného oleje. Přidejte sušené červené papričky a s’-čchuanský pepř, restujte do doby, než voní, asi 1-2 minuty. Dávejte pozor, aby se nepřipálily.
5. Přidejte papriky a aromatické látky:
Přidejte nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájené papriky. Restujte 2-3 minuty, dokud papriky nezměknou.
6. Slučte všechno dohromady:
Vraťte uvařené kousky kuřecího masa zpět do pánve a přelijte omáčkou. Dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Přidejte pražené arašídy a nakrájenou jarní cibulku. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se omáčka zahustí a vše se spojí.
7. Podávejte:
Podávejte horké Kung Pao Chicken s vařenou bílou rýží nebo nudlemi.
Užijte si své Neodolně lákavé Kuřecí maso Kung Pao!