Ultimate Garlic Herb Butter Shrimp

Ultimátní krevetky s česnekovým a bylinkovým máslem

Poznejte slastnou kombinaci šťavnatých krevetek, obalených v bohatém česnekovém a bylinkovém másle. Tento pokrm slibuje dokonalou rovnováhu chutí, což ho činí ideální volbou pro milovníky mořských plodů. Je jednoduchý a rychlý na přípravu, skvělý jak na pracovní dny, tak na zvláštní příležitosti.

Suroviny:

  • 450 g velkých krevetek, oloupaných a vyčištěných
  • 4 lžíce nesoleného másla
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petržele
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Krajíc citronu, na ozdobu

Příprava:

  1. Na velké pánvi rozpusťte máslo na středním plameni.
  2. Přidejte nasekaný česnek a orestujte, dokud voní, ale není zhnědlý, asi 1 minutu.
  3. Zamíchejte tymián a oregáno a vařte dalších 30 vteřin, aby se uvolnily jejich chutě.
  4. Přidejte krevety na pánvi v jedné vrstvě. Vařte přibližně 2-3 minuty na každé straně, dokud nebudou krevety růžové a průsvitné.
  5. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  6. Osypejte citronovou šťávou a posypte čerstvou petrželí.
  7. Podávejte okamžitě s ozdobnými plátky citronu, pokud si přejete.

Najděte si čas užít si své Ultimátní krevety s česnekovým a bylinkovým máslem s kouskem křupavého chleba nebo přes postel zvláštní rýže!

The source of the article is from the blog combopop.com.br