Ukrainian Kovbasa: A Traditional Smoked Sausage Delight

Ukrajinská kovbasa: Tradiční uzená klobása lahodná chutí

Ukrajinská kovbasa, známá také jako „Kielbasa“ v některých oblastech, je chutná a aromatická uzená klobása, která zachycuje esenci tradičních ukrajinských kulinářských praktik. Tato sýtá klobása je obvykle vyrobena z mleté vepřového masa, hojně ochuceného česnekem, majoránkou a dalšími kořením, a následně uzená do dokonalosti. Jedná se o všestranné jídlo, které může být konzumováno samostatně, podáváno s chlebem nebo začleněno do různých receptů.

Suroviny:

  • 2 liber mletého vepřového masa (případně je možné přidat trochu hovězího masa)
  • 1/2 libry vepřového sádla, nakrájeného na kostky
  • 4 stroužky česneku, nasekaného
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky nového koření
  • 1 lžička papriky (volitelně, pro dodatečnou barvu a chuť)
  • 1/4 šálku ledu
  • Vejcoviny na klobásky, připravené podle návodu na obalu

Postup:

  1. V velké míse smíchejte mleté vepřové maso, nakrájené vepřové sádlo, nasekaný česnek, sůl, černý pepř, koriandr, majoránku, nové koření a papriku. Důkladně promíchejte, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.
  2. Pomalu postupně přidejte led do směsi, stále míchejte, dokud se led úplně nenasaje a směs nebude hladká a lehce lepkavá.
  3. Vejcoviny na klobásky opláchněte vodou a namočte je do teplé vody asi 30 minut před použitím.
  4. Pomocí plničky na klobásky nebo nastavce na mletí masa naplňte vejcoviny masovou směsí. Ujistěte se, že maso pevně zatlačujete do vejcovin, aby nevznikaly vzduchové kapsy.
  5. Zatočte naplněné vejcoviny do jednotlivých klobásek o délce asi 15-20 cm. U konců si případně pomocí kuchyňské šňůry zavažte uzly.
  6. Podle pokynů výrobce připravte uzeniště a předehřejte ho na 225°F (107°C).
  7. Umístěte klobásy na rošt do uzeniště, ujistěte se, že se navzájem nedotýkají. Klobásy uzeňte po dobu 2 1/2 až 3 hodin, dokud nedosáhnou vnitřní teploty 160°F (71°C).
  8. Po uzení nechte klobásy lehce vychladnout před podáváním. Můžete je také uložit do lednice na pozdější použití nebo je zmrazit pro dlouhodobé skladování.

Vychutnejte si autentickou chuť ukrajinské kovbasy se svými oblíbenými příspěvky, jako jsou kysané zelí, brambory nebo sytá plátek čerstvého chleba. Ať už se podává na slavnostním shromáždění nebo jako lahodné každodenní jídlo, tato tradiční klobása určitě bude hitem.

The source of the article is from the blog portaldoriograndense.com