Tradiční sendvič Hot Brown ve stylu Kentucky – Výtečný otevřený sendvič s krocanem

2024-07-26
Traditional Kentucky-Style Hot Brown Sandwich – A Delightful Open-Faced Turkey Delight

Tradiční sendvič Hot Brown ve stylu Kentucky – Vynikající otevřený sendvič se zaklíčky z krůty

„`html

Sendvič Hot Brown je kulinární ikonou pocházející z Louisville, Kentucky. Tento otevřený sendvič je často připravován s krůtím masem a slaninou, zalitý bohatou a krémovou omáčkou Mornay, poté je zapečený, dokud nezburbolká a nezlatne. Toto syté jídlo je ideální pro občerstvující oběd nebo uspokojivou večeři.

Přísady:
– 2 plátky tlustého bílého chleba, opečené
– 8 uncí grilovaného krůtího prsa, nakrájeného na plátky
– 4 plátky křupavě upečené slaniny
– 2 šálky smetany ke šlehání
– 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1/2 šálku nastrouhaného chedaru
– 2 lžíce neslazeného másla
– 2 lžíce hladké mouky
– Sůl a pepř dle chuti
– Špetka papriky
– 4 plátky rajčete
– Nadrobno nasekaná petržel (na ozdobu)

Pokyny:

1. Příprava omáčky Mornay:

– Ve středním hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
– Zlehka vmíchejte mouku a vytvořte zaprášku, vařte asi 1-2 minuty, dokud nezačne bublat a získá jemně zlatavou barvu.
– Postupně vmíchejte smetanu ke šlehání a neustále míchejte, dokud směs nezhoustne (asi 2-3 minuty).
– Přidejte parmazán a chedar, za stálého míchání nechte rozpustit a omáčka bude hladká.
– Dochutit solí a pepřem dle chuti. Omáčku pak sbohem odstavte.

2. Sestavení sendviče Hot Brown:

– Předehřejte gril.
– Plátky opečeného chleba položte na plech.
– Na chleba naložte nakrájené krůtí maso.
– Na každý sendvič štědře nalijte omáčku Mornay, aby bylo maso dobře obaleno.
– Každý sendvič ozdobte dvěma plátky rajčete.
– Omáčku posypejte špetkou papriky pro lepší barvu a chuť.
– Sendviče dejte pod gril na 2-3 minuty, dokud omáčka nezburbolká a nezrůžoví.

3. Dodání finálních doteků:

– Sendviče vyjměte z grilu.
– Na každý sendvič dejte dvě plátky křupavé slaniny.
– Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.

4. Servírování:

– Podávejte ihned, dokud jsou horké, a užijte si bohaté a lahodné chutě tohoto klasického kentuckého jídla.

Tento tradiční sendvič Hot Brown ve stylu Kentucky jistě potěší svými dekadentními vrstvami a výbornou krémovou polevou. Perfektní na jakoukoli příležitost, přináší na váš stůl kousek jižanské pohody.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delicious Ox-Tail Stew: A Hearty and Flavorful Dish

Lahodný hovězí guláš: Sytá a chutná pochoutka

Chuťově bohatá Polévka z hovězích ocasů: Sytý a chutný pokrm
Exquisite Aromatic Herb-Crusted Rack of Lamb

Vybraně aromatické bylinkami obalený jehněčí kotlet obalovaný bylinkami

Výborný bylinkově kořeněný karetník z jehněčího masa Tento pokrm je