Kuře s toskánským česnekem: Vynikající kombinace pikantních chutí
Kuře s toskánským česnekem je klasický italsko-americký pokrm, který spojuje bohaté a zemité chutě Toskánska s pohodlím krémové omáčky. Tento pokrm obsahuje něžné kuřecí prsní maso opečené na pánvi, podušené v dekadentní česnekové smetanové omáčce s osolenými rajčaty, špenátem a parmazánovým sýrem. Tato receptura je ideální pro speciální večeři nebo útulný večer doma a jistě se stane oblíbenou ve vaší domácnosti.
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička italského koření
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek smetany ke šlehání
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1/2 hrnku osolených rajčat, nakrájených
- 1/2 lžičky červených papriček (nepovinné)
- 1 hrnek listů špenátu
- 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
- Čerstvá bazalka nebo petržel na ozdobu (nepovinné)
Postup:
- Opepřete kuřecí prsa solí, pepřem a italským kořením. Osněte je jemně v mouce, odklepněte přebytečnou mouku.
- Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kuřecí prsa a obražte je 5-7 minut z každé strany, dokud nebudou zlatavě hnědá a propečená. Přeneste kuře na talíř a dejte stranou.
- Ve stejné pánvi snižte teplotu na střední a přidejte nasekaný česnek. Orestujte asi 1 minutu, dokud zacvaká.
- Přilejte smetanu a kuřecí vývar, zamíchejte. Přiveďte směs k mírnému varu.
- Přidejte nasekaná osolená rajčata a červené papričky (pokud používáte). Pokračujte v vaření 3-4 minuty, aby se chutě slily.
- Přidejte listy špenátu, vařte, dokud nezvadnou, asi 1-2 minuty. Přidejte nastrouhaný parmazán a míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka začne mírně zhoustnout.
- Vraťte kuřecí prsa zpět do pánve, polijte částí omáčky. Vařte dalších 2-3 minuty, abyste zajistili ohřátí kuřete a dobrou nátělnost omáčkou.
- Ozdobte čerstvou bazalkou nebo petrželí, pokud chcete. Podávejte kuře s toskánským česnekem horké s těstovinami, rýží nebo křupavým chlebem, abyste vychutili lahodnou omáčku.
Užijte si bohaté a pikantní chutě Toskánska v tomto vynikajícím pokrmu s kuřecím masem a česnekem!