Title: Zwiebelkuchen: Slaný německý cibulový koláč s báconem a bylinkami

2024-06-26
Zwiebelkuchen: A Savory German Onion Pie with Bacon and Herbs

Zwiebelkuchen: Pikantní německý cibulový koláč s slaninou a bylinkami

Zwiebelkuchen je tradiční německý slaný koláč, který obsahuje lahodnou kombinaci cibulek, slaniny a bohatého krémového nádivky, vše zahnuto v měkkém těstě z kynutého těsta. Tento sýtný pokrm je ideální na chladnější dny a často se podává s křupavým skleničkou bílého vína nebo dokonce s místním pivem. Vůně karamelizujících cibulí smíchaná se zapáchajícím zápachem slaniny dělá tento pokrm neodolatelným.

Ingredience:

Na těsto:
– 250 g hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 1 balení (7g) instantního droždí
– 120 ml teplého mléka
– 1 velké vejce
– 40 g rozpuštěného másla

Na náplň:
– 6 velkých cibulí, nakrájených na tenké plátky
– 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
– 200 ml kysané smetany
– 2 velká vejce
– 1 lžička kmínu (nepovinné)
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:

1. Příprava těsta:
1. V míse smíchejte mouku a sůl.
2. V další malé misce rozmíchejte droždí v teplém mléce. Nechte jej odstát pár minut, dokud se nevytvoří pěna.
3. Přidejte vejce a rozpuštěné máslo do směsi s droždím a dobře promíchejte.
4. Tekuté ingredience přidejte do suchých ingrediencí a hnětejte, dokud nevznikne hladké, pružné těsto. Je-li těsto příliš lepkavé, přidejte trochu více mouky.
5. Zakryjte těsto čistým hadříkem a nechte ho vzejít na teplém místě asi 1 hodinu, nebo dokud zdvojnásobí svůj objem.

2. Příprava náplně:
1. Zatímco těsto vyvěrá, zahřejte velkou pánev na středním ohni.
2. Přidejte nakrájenou slaninu a smažte ji do křupava. Slaninu vyndejte držátkem a odložte stranou, nechte sádlo v pánvi.
3. Přidejte tence nakrájené cibule do pánve se sádlem od slaniny. Vařte na středním ohni, občas promíchávejte, dokud cibule nezměknou a nezezltnou, asi 15 minut. Nechte vychladnout.
4. V mísce smíchejte kysanou smetanu, vejce, kmín (pokud používáte), sůl a pepř. Přidejte do směsi uvařené cibule a slaninu.

3. Sestavení a pečení:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Vyválejte těsto na lehce moučné ploše tak, aby zapadlo do vymazaného 10palcového pekáčku na koláč nebo pružné formy.
3. Těsto rozprostřete na dno a po stranách formy. Ořízněte přebytečné těsto.
4. Náplň z cibulí a slaniny nalijte do těstové skořápky a rovně ji rozprostřete.
5. Pečte v předehřáté troubě asi 40-45 minut, nebo dokud se náplň nezpevní a těsto nezezlátne.

4. Podávání:
1. Nechte Zwiebelkuchen trochu vychladnout před krájením.
2. Ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.
3. Podávejte teplé nebo v teplotě místnosti, doprovázené přílohou salátu a vaším oblíbeným nápojem.

Užijte si pohlcující chute tohoto lahodného německého Zwiebelkuchenu!

Don't Miss

Wholesome Zesty Spinach Pesto Pasta Delight

Zdravá svěží špenátová pesto těstovinová pochoutka

Osvěžující špenátové pesto těstoviny Tyto osvěžující špenátové pesto těstoviny jsou
Loaded Chicken Pox Casserole: A Comforting and Hearty Family Meal

Naložená kuřecí neštovice: Uklidňující a sytá rodinná večeře

Nakládaný kuřecí poklad: Uklidňující a sytý rodinný pokrm Nakládaný kuřecí