Barbecue Sequehanna Valley Spare Ribs: A Smoky Delight with a Touch of Sweetness and Spice

Sequehanna Valley Spare Ribs: Kouřová lahoda s nádechem sladkosti a koření

Popis: Sequehanna Valley Spare Ribs jsou lahodné jídlo, které kombinuje bohatost grilovaných vepřových žeber s unikátní směsí sladkých, kouřových a pikantních chutí. Tento recept nabízí slastný zážitek, který je ideální pro jakékoli hostiny nebo setkání a udělá z tohoto pokrmu nezapomenutelnou pochoutku pro milovníky žeber.

Suroviny:
– 2 kusy vepřových žeber (asi 4-5 liber)
– 1/4 šálku hnědého cukru
– 2 lžíce uzené papriky
– 1 lžíce česnekového prášku
– 1 lžíce cibulového prášku
– 1 lžíce mletého černého pepře
– 1 lžička kajenského pepře
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky hořčičného prášku
– 1/4 lžičky mletého kmínu
– 1 šálek jablečného octa
– 1/2 šálku Worcestrova omáčka
– 1/2 šálku medu
– 1 šálek kečupu
– 1/4 šálku melasy
– 2 lžíce dijonské hořčice
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce liquid smoke (volitelné)
– 2 lžíce olivového oleje

Postup:
1. Předehřejte troubu na 120°C.

2. Sejměte stříbrnou kůži zezadu žeber. To lze udělat tak, že pod ní projedete nožem a pomalu jí odlepíte. Jakmile je řádně uvolněná, můžete ji odstranit papírovým ubrouskem.

3. V malé míse smíchejte suché koření: hnědý cukr, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, mletý černý pepř, kajenský pepř, sůl, hořčičný prášek a mletý kmín.

4. Důkladně natřete koření po obou stranách žeber.

5. Položte žebera na plech vyložený alobalem nebo pečicím papírem. Přikryjte další vrstvou alobalu.

6. Pečte v předehřáté troubě asi 2,5 až 3 hodiny, nebo dokud nejsou žebera měkká a maso se začne oddělovat od kosti.

7. Zatímco se žebera pečou, připravte barbecue omáčku. V hrnci smíchejte jablečný ocet, Worcestrova omáčka, med, kečup, melasu, dijonskou hořčici, sójovou omáčku, liquid smoke (pokud používáte) a olivový olej. Vše nechte na mírném plameni provařit, občas míchejte.

8. Snížte teplotu na minimum a nechte omáčku provařit asi 15-20 minut, dokud nezhoustne. Odstraňte z ohně a odložte stranou.

9. Jakmile jsou žebera upečena, vyndejte je z trouby a pečlivě odkapte přebytečný tuk nebo šťávu.

10. Rozpálte gril na střední až vysoký ohřev.

11. Na žebera naneste hojně barbecue omáčky.

12. Položte žebera na gril a grilujte 5-7 minut na každé straně, občas potírejte omáčkou, dokud nezískají karamelový lesklý povrch.

13. Vyjměte žebera z grilu a nechte chvíli odpočinout před krájením.

14. Podávejte s dodatečnou barbecue omáčkou a vychutnejte si kouřové, sladké a pikantní žebera ze Sequehanna Valley!

Tento pokrm chutná nejlépe s coleslaw salátem, kukuricovým chlebem a studeným nápojem, které dokonale doplní vaši barbecue zkušenost.

The source of the article is from the blog be3.sk