Thajská Kuřecí Zelená Kari: Božské a Vonné Povzbuzení z Thajska

Thajská Kuřecí Zelená Kari je lahodné a aromatické jídlo pocházející z Thajska. Toto sytě zelené kari se pyšní něžnými kousky kuřecího masa dusenými v krémové omáčce z kokosového mléka s příchutí zelené kari pasty, čerstvých bylinek a zeleniny. Směs pikantních, sladkých a kyselých chutí vytváří harmonickou rovnováhu chutí, která jistě osloví vaše chuťové buňky. Podávejte ji s jasmínovou rýží pro kompletní a uspokojivé jídlo.

Suroviny:
– 2 lžíce rostlinného oleje
– 1 lb (450g) kuřecí prsa, nakrájená na tenké plátky
– 1 konzerva (13.5 oz) kokosového mléka
– 3 lžíce zelené kari pasty
– 1 hrnek kuřecího vývaru
– 1 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce hnědého cukru
– 2 hrnky smíchané zeleniny (např. papriky, bambusové výhonky a cuketa)
– 5-6 listů thajské bazalky
– 1 hrnek nasekaného čerstvého koriandru
– 1 červená chilli paprička, nakrájená na tenké plátky (volitelně, pro větší pikantnost)
– Vařená jasmínová rýže, k podávání
– Plátky limetky, k ozdobení

Příprava:
1. Rozpálit olej: Na velké pánvi rozpalte 2 lžíce rostlinného oleje na středně silném ohni. Přidejte zelenou kari pastu a restujte asi 1-2 minuty, dokud voní.
2. Přidat Kuřecí Maso: Přidejte nakrájené kuřecí prsa na pánev a míchejte často, dokud kuřecí maso není růžové, asi 5 minut.
3. Dusit s Kokosovým Mlékem: Přilijte kokosové mléko a kuřecí vývar. Vmíchejte rybí omáčku a hnědý cukr. Směs přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a nechte vařit asi 10 minut.
4. Přidat Zeleninu: Vmíchejte smíchanou zeleninu a pokračujte v dochucování, dokud není zelenina měkká, ale stále křupavá, asi 5-7 minut.
5. Zakomponovat Bylinky: Před podáváním přidejte listy thajské bazalky a nasekaný koriandr. Dobře promíchejte.
6. Ozdobit a Podávat: Nalejte omáčku do mís s vařenou jasmínovou rýží. Ozdobte plátky červené chilli papričky (pokud používáte) a plátky limetky.

Užijte si toto vynikající Thajské Kuřecí Zelené Kari, které nabízí bohaté mozaiku chutí a textur v každém soustu.

The source of the article is from the blog oinegro.com.br