Thai Jasmine Rice with Lime Chicken

Tajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou

Tajská jasmínová rýže s kuřecím masem a limetkou je chutné a aromatické jídlo, které kombinuje něžné kuřecí maso naložené v limetkách s voňavou jasmínovou rýží. Tento lahodný pokrm zachycuje esenci thajské kuchyně s kombinací pikantní citrusové chuti, čerstvých bylinek a koření. Je ideální pro útulnou večeři nebo jako impresivní pokrm pro servírování na akcích.

Suroviny:
Pro marinádu kuřecího masa:

  • 500 g kostiček kuřecího stehna
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • Kůra z 1 limetky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého černého pepře

Pro jasmínovou rýži:

  • 1 hrnek jasmínové rýže
  • 2 hrnky vody
  • Špetka soli

Pro hlavní pokrm:

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 1 středně velká cibule, nakrájená
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 limetka, nakrájená na klíčky (na ozdobu)

Postup:

  1. ###Marinace kuřecího masa###: V míse smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, limetkovou šťávu, kůru z limetky, med, nasekaný česnek a mletý černý pepř. Přidejte kuřecí kostky, aby se marináda dostala do všech částí masa. Zakryjte a dejte do ledničky alespoň na 30 minut, ideálně však 2 hodiny pro větší chuť.
  2. ###Vaření jasmínové rýže###: Jasmínovou rýži propláchněte pod studenou vodou, dokud voda nebude čistá. V hrnci přiveďte k varu 2 hrnky vody s špetkou soli. Přidejte rýži, snižte plamen na minimum, přiklopte a nechte vařit asi 18 minut, nebo dokud voda nenasaje a rýže nebude měkká. Odstraňte z tepla a nechte ještě 5 minut pod víkem odstát. Před podáváním rozprostřete vidličkou.
  3. ###Vaření kuřecího masa###: Rozehřejte rostlinný olej v pánvi nebo woku a vložte marinované kuřecí maso (mazaná marináda). Osmahněte asi 5-7 minut, nebo dokud maso není uvařené a zezlátlé ze všech stran.
  4. ###Přidání zeleniny###: Přidejte do pánve s masem nakrájené papriky, cibuli a nastrouhaný zázvor. Osmahněte dalších 4-5 minut, nebo dokud zelenina není křupavá a měkká.
  5. ###Podávání###: Rozdělte uvařenou jasmínovou rýži na talíře. Navrch položte kuřecí maso a zeleninu. Ozdobte nasekaným koriandrem a limetkovými klíčky. Podávejte ihned.

Dobrou chuť k lahodné thajské jasmínové rýži s kuřecím masem a limetkou!

The source of the article is from the blog myshopsguide.com